Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos rétes

Zöldbabos rétes
Zöldbabos rétes
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem elöször, de nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük ropogósra a zöldbabot, majd lecsepegtetjük.
  2. A megtisztitott és felkockázott hagymát üvegesre pároljuk az olajon.
  3. Rátesszük a darált húst és a zöldbabot. Befűszerezzük. Addig főzzük, míg meg nem puhul a hús.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, eloszlatjuk rajt a kicsit kihűlt masszát, és feltekerjük.
  5. Tetejét megkenjük felvert tojással, majd sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldbabos-húsos leveles batyu, zöldbabos raguval töltött rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Mon, 2011-10-03 14:47

Kedves Csilla!
Minek főzöd a zöldbabot roppanósra, ( nem pedig ropogósra ) ha utána ráteszed a darált húsra és szarrá főzöd?
Már elnézést a kifejezésért.
Javaslom, NE TEDD!!!
És, ha esetleg elfogadsz tőlem ( a disznótól ) más javaslatot is, akkor a sárga hüvelyű zöldbab helyett használj inkább ROMANO, vagy CERUZABABOT.
Szintén roppanósra főzve és kihűtve.
Szeletelés után sokkal szebb lesz a textúrája.
Tálaláskor egy kiskanálnyi tejföl...
...esetleg őrölt pirospaprika, egy kis friss petrezselyem.
Z.
Ui: Amúgy, az étel jó!
A véleményem mint mindig, most is szubjektív.
Nem megsértődni!!!

569
darált sertéshús 50 dkg
leveles tészta 1 csomag
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek