Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-almás koszorú

Zabpelyhes-almás koszorú
Zabpelyhes-almás koszorú
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, mutatós sütemény. Én reggelire, melegen tálaltam egy pohár langyos tejjel. :-)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha nem bírjuk egyben elfogyasztani, rakjuk jól záródó dobozba, 4-5 napig abban is tárolható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojással és az olajjal habosra keverjük (robotgéppel 5-6 perc), majd hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott almát.
  2. Második lépésként összekeverjük a száraz alapanyagokat (lisztet a sütőporral, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a fahéjat is).
  3. A száraz és nedves alapanyagokat összevegyítjük, és a kivajazott formába helyezzük. A tetejére szórjuk a durvára vágott dió, majd a sütőbe rakjuk.
  4. Sütés után porcukorral meghintjük, és még melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás zabos sütikoszorú, zabpelyhes-diós-almás koszorú, diós-zabos-almás sütikoszorú

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

599
alma 5 közepes db
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
fahéj 1 teáskanál
dió 2 marék
zabpehely 15 dkg
finomliszt 8 dkg
barna cukor 10 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 tk