r
Nosalty Logó

Zabpehelyfelfújt mézesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabpehelyfelfújt mézesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A forma kikenéséhez

Összesen 408 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A forma kikenéséhez

Összesen 2449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A felfújthoz

A forma kikenéséhez

Összesen 200 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 408 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 2449 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. Felforraljuk a tejet, s ezzel egyidőben megolvasztjuk egy magasabb falú, kis edényben a vajat.
  2. A vajon kevergetve felforrósítjuk a zabpelyhet, majd ráöntjük a forrásban lévő tejet. Amint újra forr, szorosan lefödjük (én az edényke tetejét tettem rá, meg azt még egy konyharuhába bugyoláltam), s a tűzről levéve szépen hűlni hagyjuk.
  3. A tojások sárgáját először magukban, majd a mézzel jó habosra, fehérre keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejfölt, valamint a megpuhult, langyosra hűlt zabpelyhet.
  5. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, s óvatosan beleforgatjuk a sárgájás-zabpelyhes egyvelegbe.
  6. Egy őzgerincformát (kuglófformát / 8 személyes pudingformát / szufléformákat) kivajazunk, meghintünk zabliszttel, a masszát belesimítjuk. (Itt jegyezném meg, hogy az én kuglófformámban épp csurig ért az egész, így féltem, hogy ki fog folyni, de nem tette - a magassága nem, csak az állaga változott.)
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percig (a kis formákat 25-30 percig) sütjük.
  8. Azon forrón tányérra borítjuk, ha kell, fölszeleteljük. Ízlés szerint lekvárral, szörppel, gyümölcsöntettel ízesíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27958
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Házi lekvárok, szörpök, gyümölcsöntetek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egészséges, majdnem "édességet" szerettem volna készíteni, amiből a 17 hónapos kisfiamnak is lelkifurdalás nélkül adhatok, de még az én fogyókúrámba is belefér. Igen kellemes, diszkréten édeskés ízű, leginkább a császármorzsáéra emlékeztető állagú lett ez a felfújt. (Amúgy életem első felfújtja.) Nekem ez így pont elég volt, csak a díszlet kedvéért öntöttem nyakon Anyukám isteni, házi meggylekvárjával. Ezt a verziót inkább az édesebb szájúaknak ajánlanám. :-)

Hozzávalók

A felfújthoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.