Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zablepény

Zablepény
Zablepény
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran reggelizünk zabpelyhet, mondhatom, hogy szinte minden reggel zabot eszünk valamilyen formában. Volt már kása vízzel, tejjel, az esetek nagy százalékában pedig kefirbe vagy natúr joghurtba keverve ettük. Mióta azonban kipróbáltam ezt a szuper lepényt, azóta ez a favorit reggelink!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egyesével ütjük fel egy kis edénykében, majd villával felverjük habosra.
  2. A zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a vizet és a felvert tojásokat.
  3. Egy kanál segítségével alaposan elkeverjük, ezután körülbelül 10 percig állni hagyjuk.
  4. Egy palacsintasütőben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a masszát, majd közepes láng felett, oldalanként 5 perc alatt készre sütjük.
  5. Csirkemellsonkával, jégsalátával tálaljuk, de természetesen a töltelék szabadon választható. Forrón még sajtot is reszelhetünk bele, hogy jól ráolvadjon!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

zabpelyhes omlett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

400
zabpehely 50 g
tojás 2 db
víz 0.4 dl
sütőpor 1 késhegynyi
1 késhegynyi
vaj 1 dkg