r
Nosalty Logó

Welsh rabbit

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Welsh rabbit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1369 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    472 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 685 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4542.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    944 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 1369 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A kenyereket hajszálvékonyan megvajazzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük.
  3. A vajat, a mustárt és a sört lábosba tesszük, és kis lángon összeolvasztjuk. Ha kész, hozzáadjuk a sajtot, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Nem szabad felforralni, szép homogénnek kell lennie. Nem baj, ha sűrű, ne adjunk hozzá több sört (de kevergetés közben nyugodtan kortyolgassuk).
  4. Ha megolvasztottuk, húzzuk le a tűzről. A két tojássárgát villával kicsit keverjük el, majd csurgassuk bele a sajtszószba (ha egybe zuttyantjuk bele, esetleg megfő...), majd jól keverjük el.
  5. A kenyereket tegyük egy alacsony falú kerámiatepsibe (én két darab 8x15-ös tálkát használtam), öntsük rá a sajtszószt, hagyjuk állni 1-2 percig, majd toljuk forró sütőbe, és 3-5 percig grillezzük a tetejét.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Tepsi mérete: 2 darab 8x16
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8988
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Ajánló

Van, ahol a kenyerekre tesznek egy szelet sonkát, vagy még egy posírozott vagy tükörtojást a tetejére. Én csak egy vinegrette-es zöldsalátát csináltam mellé. A sört ne hagyjuk ki mellőle! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha a sajtos kenyerek/melegszendvicsek között van verseny, akkor ez a brit darab magasan ver mindent és mindenkit. Iszonyú tömör kalóriabomba, hideg napokon jó belga vagy angol sör mellé tökéletes!

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Az istenért! Welsh RAREBIT a neve!

katushejj

Hiába ragaszkodtam a recepthez, és vettem a piacon cheddar sajtot, mikor beletettem a lereszelt darabjait, újra összeállt egy tömbbé. Nagyon igyekeztem szétcsapkodni, bevetettem a habver?t is, de hagyott kívánni valót maga után. Ízre nagyon finom lett. Milyen sajtot érdemes használni legközelebb? Vagy mit lehet ilyenkor tenni? A keményít?s trükk (hogy szórok bele egy picit) tényleg segít? A worcestershire-szószt mikor teszed bele? Az kimaradt a receptb?l. Köszi, Kata

Törölt felhasználó

Imádom amikor a magyarok hülyét csinálnak magukból mert nem vesznek maguknak annyi fáradságot, hogy utána nézzenek egy más ország receptje nevének. És még annyi fáradságot sem vesz magának, hogy utólag kijavítsa. Ennek a receptnek az eredeti neve Welsh RAREBIT, vagy is welszi pirítos, nem Welsh RABBIT, ami welszi nyulat jelent.

Dacota

Kedves Asztfaltvirág, A fenti ételt hívják welsh rarebitnek, és welsh rabbitnek is. A vicces, nyulas verzió az eredeti egyébként, kb. 300 évvel ezel?ttr?l származik, azóta kicsit változott az angol nyelv is. Kb. olyan, mint a zsemle és a zsömle - ki így mondja, ki úgy. Én ezen a néven kóstoltam el?ször, nekem így marad - azért nem javítottam ki már az el?z? ilyen jelleg? kommentnél sem. További szép napot, Üdvözlettel, Nóra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek