Waldorf saláta klivi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
375
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1123
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2048 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
375
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 87.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1510.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 685.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6144 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
1123
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 263 micro
-
β-karotin 651 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szárzellert megtisztítjuk (a külső feléről a zöldbab tisztításához hasonlóan késsel vagy zöldséghámozóval lehúzzuk a szálakat), majd felszeleteljük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. A tisztított sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk.
- A tejfölt és joghurtot kikeverjük a majonézzel, majd citromlével, sóval, egy csipet cukorral és kevés őrölt borssal ízesítjük.
- A diót durvára vágjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
- Végül az egészet összekeverjük, és behűtve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 40
- Össznézettség: 52460
- Feltöltés dátuma: 2014. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyű, kímélő saláta húsok mellé vagy csak úgy magában fogyasztva. Az eredeti Waldorf saláta szárzellerből készül, de mivel nálunk csak nem régóta kapható az üzletekben, ezért inkább a zellergumóból készült változata terjedt el. Megéri kipróbálni, mert szerintem így finomabb... Húsvétra remek kísérő lehet a főtt sonka mellé.