Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Waldorf saláta klivi konyhájából

Waldorf saláta klivi konyhájából
Waldorf saláta klivi konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, kímélő saláta húsok mellé vagy csak úgy magában fogyasztva. Az eredeti Waldorf saláta szárzellerből készül, de mivel nálunk csak nem régóta kapható az üzletekben, ezért inkább a zellergumóból készült változata terjedt el. Megéri kipróbálni, mert szerintem így finomabb... Húsvétra remek kísérő lehet a főtt sonka mellé.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárzellert megtisztítjuk (a külső feléről a zöldbab tisztításához hasonlóan késsel vagy zöldséghámozóval lehúzzuk a szálakat), majd felszeleteljük. Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. A tisztított sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk.
  2. A tejfölt és joghurtot kikeverjük a majonézzel, majd citromlével, sóval, egy csipet cukorral és kevés őrölt borssal ízesítjük.
  3. A diót durvára vágjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
  4. Végül az egészet összekeverjük, és behűtve tálaljuk.
  • költség: 600 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 25 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 227
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

diós zellersaláta, almás-répás zellersaláta, majonézes zellersaláta dióval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
halványító zeller 1 közepes szár
alma 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
tejföl 150 g
joghurt 150 g
majonéz 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
dió 5 dkg