r
Nosalty Logó

Kölesdi kakaspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Yoco-fater
Kölesdi kakaspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1044 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4174 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1044 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.7 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    988 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3542.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1693 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 4174 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, majd a szalonnát megpirítjuk a főzésre kiszemelt edényben, a zsírt és a hagymát is hozzáadjuk végül.
  2. Közben a feldarabolt kakast alaposan átöblítjük. A hagymát üvegesre pirítjuk, 2 dl vízzel felengedjük, majd hagyjuk hogy a vizet elfője.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát, majd kevés vízzel felöntjük (kb. 3 dl). Ebbe a lébe beleforgatjuk a kakas minden darabját, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Végül belekerül az apróra vágott fokhagyma, és a félbevágott paradicsomok, valamint a TV paprikák. Ízlés szerint erős zöldpaprikával is megspékelhetjük.
  5. Fedő alatt kb. 2 órát lassú tűzön főzzük, a vége előtt kb 20 perccel a fedőt levesszük, a végén ha szükséges, mégsózzuk.
  6. Galuskával, tésztával, vagy túrós csuszával tálaljuk. Utóbbi erősen javallott. :)
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 31763
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kölesdi kakaspörkölt
Yoco-fater 4 recept

Szüleimtől rendszeresen kapok konyhakész, darabolt kakast, a neheze megvan, már csak meg kell főzni. :) Hogy igazán jó színe-íze legyen javaslom, hogy jó minőségű Magyar paprikát használjunk.

Hozzászólások (2)

Helgasummer

Szia Yoco-fater! Köszi a receptet, gyermekkorom hangulatát idézi, mivel az én nagymamám Kölesdr?l származik. üdv. helgasummer

Yoco-fater

Örülök hogy ízlett! Kicsi a világ! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.