Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás madeleine

Nutellás madeleine
Nutellás madeleine
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig nosztalgiával gondolok a francia reggelikre. Bár az igazi croissant-ok ízét kicsit nehezebb lenne reggelente az otthonunkba varázsolni, ezek a Nutellával töltött kis finomságok is felidézik bennem "Franciaország reggeli ízét".
Az előző este elkészített tésztából pillanatok alatt ínycsiklandó reggelit tudunk a családnak varázsolni, melyhez nálunk természetesen kakaó dukál, hogy lehessen a madeleine-eket mártogatni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
A Nutellát tegyük melegebbre helyre, hogy jó folyós legyen és így könnyen bele tudjuk kanalazni a habkinyomó tartályába!
De ha gyorsítani akarunk az elkészítés menetén, akkor Nutella helyett minden madeleine tészta közepébe nyomjunk egy kisebb kockára tördelt csokoládé darabot, így is nagyon finom lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kézi habverővel felhabosítjuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézet és jól felverjük az egészet.
  2. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, a sütőport, az olvadt vajat és a citromlevet. Szép fényes, sűrű tésztát kapunk, amit jó fél órára beteszünk pihentetni a hűtőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és ha nem szilikonos madeleine sütőformát használunk, akkor a mélyedéseket jó alaposan kikenjük olvadt vajjal.
  4. A horpadásokba 1,5 kávéskanálnyi tésztát teszünk.
  5. Műanyag tartályos habnyomóra hosszúkás véget illesztünk, beletöltjük a Nutellát és mindegyik madeleine közepébe a tészta alá nyomunk egy kis mennyiséget.
  6. 8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 300
elküldve: 4
receptkönyvben: 370
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

madeleine nutellával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hzsuzsi74
hzsuzsi74 Sun, 2017-12-17 13:44

Kedves Mignon!
Ebből az adagból kb hány darab sütemény lesz?
Előre is köszönöm.
Zsuzsi

mignon
Mignon / mignon Thu, 2010-09-30 15:46

Kedves csodakalács!
Szerintem te a barackmag sütőformákat örökölted anyukádtól.
Én a fentebb is ajánlott madeleine formákban készítem ezt a sütit, érdemes ilyen típusút beszerezned, ehhez ez a legpraktikusabb.
Remélem sikerülni fog, üdv:
Mignon

csodakalács88
csodakalács88 Sat, 2010-08-14 07:03

Kedves Mignon!

Szeretném elkészíteni ezt a receptet de nem értem az 5.lépést hogyan kell.Nekem anyukámtól örökölt "ezer éves" formáim vannak,ami ugye felenként van.A két felét össze kell borítani és úgy sütni?De akkor sem értem hogyam lehet a tészta alá benyomni a Nutellát.Vagy sütés után kell?Mert nekem mondjuk még az lenne a logikus.
Kezdő vagyok úgyhogy bocsi a buta kérdésért.:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-14 22:00

Kedves Mignon!

Szuper jó ez a recept, ha nem bánod akkor a honlapunkon a Madeleine forma termékleírásához belinkeltem a receptedet. Természetesen a nevedet is feltüntettem.

Üdv: E.

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-04-08 09:33

Kedves Mignon!
Köszi, hogy segítettél, hamarosan készülök a Cora-ba. A sodrofa tényleg tuti. Üdv.E.

mignon
Mignon / mignon Tue, 2010-04-06 13:52

Kedves Edit!
Sajnos nem sok helyen: Cora vagy webshop (pl. www.sodrofa.co.hu - ezen az oldalon egyébként is érdemes szétnézni!!!)
Remélem sikerül beszerezned és kipróbálod a receptet!
Üdv:
mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-09 17:28

Kedves Edit,

én pont ma vettem egy sütőt, mert már olyan régen kinéztem a receptet és még soha nem ettem ilyen sütit:-) 12 db-os forma és a hannafuszer boltban vettem a veres pálné utcában,budapesten:-)
ma vagy holnap meg is sütöm:-))
www.hannafuszer.hu

Gabi

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2010-04-03 19:12

Szia Mignon!
Ettem már hasonló sütit és nagyon ízlett. Szeretném kipróbálni a receptedet. Tudnál abban segíteni, hogy hol vehetnék madeleine-formát? Köszi, Edit.

701
vaj 12.5 dkg
tojás 3 db
barna cukor 10 dkg
méz 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
citromlé 2 ek
nutella 4 ek