r
Nosalty Logó

Nutellás madeleine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Nutellás madeleine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 2799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kézi habverővel felhabosítjuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézet és jól felverjük az egészet.
  2. Fokozatosan belekeverjük a lisztet, a sütőport, az olvadt vajat és a citromlevet. Szép fényes, sűrű tésztát kapunk, amit jó fél órára beteszünk pihentetni a hűtőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és ha nem szilikonos madeleine sütőformát használunk, akkor a mélyedéseket jó alaposan kikenjük olvadt vajjal.
  4. A horpadásokba 1,5 kávéskanálnyi tésztát teszünk.
  5. Műanyag tartályos habnyomóra hosszúkás véget illesztünk, beletöltjük a Nutellát és mindegyik madeleine közepébe a tészta alá nyomunk egy kis mennyiséget.
  6. 8 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28779
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 27.

Ajánló

Megjegyzés: A Nutellát tegyük melegebbre helyre, hogy jó folyós legyen és így könnyen bele tudjuk kanalazni a habkinyomó tartályába! De ha gyorsítani akarunk az elkészítés menetén, akkor Nutella helyett minden madeleine tészta közepébe nyomjunk egy kisebb kockára tördelt csokoládé darabot, így is nagyon finom lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig nosztalgiával gondolok a francia reggelikre. Bár az igazi croissant-ok ízét kicsit nehezebb lenne reggelente az otthonunkba varázsolni, ezek a Nutellával töltött kis finomságok is felidézik bennem "Franciaország reggeli ízét". Az előző este elkészített tésztából pillanatok alatt ínycsiklandó reggelit tudunk a családnak varázsolni, melyhez nálunk természetesen kakaó dukál, hogy lehessen a madeleine-eket mártogatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.