Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madeleine sütemény

Madeleine sütemény
Madeleine sütemény
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

hozzávalók / 12 adag

a sütőforma előkészítéséhez

a tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

előkészület

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 Celsius-fokra.
  2. Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a 30g vajat, felével kenjük meg a sütőformát, és rakjuk a hűtőbe néhány percig. Ezután a maradék vajat is kenjük rá, és szórjuk ki liszttel, majd tegyük félre a sütőformát.

tészta készítése

  1. Olvasszuk meg a 150 g vajat egy kis serpenyőben, és főzzük addig, amíg elkezd barnulni. Tegyük félre a serpenyőt.
  2. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd ismételjük meg a műveletet. Keverjük össze a citromhéjat és a cukrot egy nagy edényben, és adjuk hozzájuk a tojást. Habverő segítségével verjük fel a cukrot és a tojást addig, amíg az oldat halvány színű nem lesz és szalagokban nem nyúlik a habverő kiemelésekor. Keverjük bele a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, és egy gumispatulával óvatosan keverjük el.
  3. Az elkészült tésztából két kanállal tegyünk át az olvasztott vajba, és kavarjuk el egyenletesen. Az így kapott oldatot töltsük vissza a tésztába. Takarjuk le az edényt, és minimum egy órára tegyük hűtőbe.

sütés

  1. A tésztát tegyük egy nagyobb, sima végű habzsákba, és könnycsepp alakban nyomjuk a tésztát a sütőformába úgy, hogy a forma felét töltse csak ki. Tegyük a sütőformát a sütőbe 6 percre, ezután csökkentsük a hőmérsékletet 200 Celsius-fokra, és hagyjuk ott, amíg a sütik aranybarnák lesznek (még 3-4 perc).
  2. Mikor a süti kinőnek a formából és aranybarnák lesznek, vegyük ki őket a sütőből. Fogyaszthatjuk melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve is.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 313
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Az élet ízei

Mióta szakács: 2014.07.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

francia aprósütemény, francia édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
vaj 30 g
finomliszt 30 g
vaj 150 g
finomliszt 360 g
cukor 240 g
tojás 4 db
tej 60 ml
sütőpor 10 g
citromhéj 1 citromból nyert