Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vizes sajtos stangli

Vizes sajtos stangli
Vizes sajtos stangli
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeledik a szilveszter, az édességből elég, kívánjuk a sósat. Ezt a receptet szlovák oldalon találtam. Ez legfinomabb stangli, amit idáig elkészítettem! Azóta már többször elkészítettem. Nyugodtan megsüthető 2-3 nappal az ünnepek előtt, minél tovább áll, annál finomabb!

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg finomliszt (+ az átgyúráshoz)
  • 20 dkg vaj
  • 3 ek tejföl (szükség szerint)
  • 1 kávéskanál (ízlés szerint)
  • 1 db tojás (lekenéshez)
  • 10 dkg sajt (megszórni a tetejét vagy köménymag)

ajánlat

Legjobb este összeállítani, hűtőbe rakni és másnap átgyúrni liszttel. Kimondottan finom, másnap is finom és ropogós, sőt minél tovább áll, annál finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk, és hideg vízbe helyezzük a tésztát, hogy elmerüljön, legalább 1-3 óráig.
  2. Ezután kivesszük, felszárítjuk a vizet, és lisztezett deszkán, még liszt hozzáadásával átgyúrjuk, sima állagúra, és 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, vagy csak köménymaggal és derelyevágóval felvágjuk ízlés szerinti nagyságra.
  3. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 409
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos stangli, sajtos rúd, vízben áztatott sajtos rúd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brumóka
Brumóka Mon, 2014-01-27 22:54

Ez a "vízen kullogó" technikája, ismereteim szerint régi paraszti étel. Régen csináltam, úgy emlékszem, kifliket gyártottam belőle./ buci, kerekre nyújt., cikkekre vág, teker/ Azért csináltam, mert teljesen fantasztikusnak tűnt, hogy a vízben kellett keleszteni a tésztát. Úgy rémlik szalvétába kellett kötni, fakanálnyélre akasztani. Meg fogom keresni a kullogó receptjét, de a sajtost is kipróbálom!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2014-01-28 12:04

Én meg szilvalekváros tekercsként ismerem, krumplis gombóc tésztával, szintén szalvétába tekerve, vízben főzve. Cseh főző műsorban láttam elkészíteni, de én még sosem készítettem el így.
Üdv.:Helena

eejudit
eejudit Sat, 2014-01-18 13:43

Nagyon izgalmas, hogy vízben ázik a tészta sütés előtt. Délután megsütöm.
Pogácsának fogom kiszaggatni, gondolom így is ropógos marad másnapig... Üdv.

766
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
tejföl 3 ek
1 kávéskanál
tojás 1 db
sajt 10 dkg