Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vízben pácolt oldalas

Vízben pácolt oldalas
Vízben pácolt oldalas
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy magára valamit adó szakács biztos nem főzi előre az oldalast, mert kifő az íze a vízbe, igaz? Én viszont gyakran előfőzöm, mert nem mindig vagyok olyan türelmes, hogy kivárjam a több órát, és akkor a locsolgatásról még nem is beszéltem. Egy éttermeket bemutató műsorban láttam ezt az elkészítési módot. A riporter egy olyan helyre ment, ahol messze földön híres oldalast sütnek. Ahogy a szakács elkezdte, hogy első lépésként megfőzzük az oldalast, döbbenet ült ki az arcára. Mikor meghallotta, hogy a főzőlében lesz pácolva, akkor már kezdte érdekelni, hogy vajon mi fog ebből kisülni?

Én kuktában főztem elő a húst, így a főzési idő is igen csekély.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast daraboljuk fel, de ne túl kicsire, két-három csont legyen egy szeletben. Főzzük meg a sóval, fokhagymával meg kb. 7 dl vízzel. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni, akár a lében hagyva is lehet.
  2. Rakjuk egy üvegtálba a húst, és merjük rá a főzőlevet, lefóliázva rakjuk a hűtőbe éjszakára.
  3. Másnap szedjük ki a húst a pácból, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni. 
  4. Sütőben grillező fokozaton vagy kerti grillen pirítsuk meg. Ne süssük sokáig, inkább jó nagy lángon kell megkapatni, hogy színe legyen.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 841
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
700 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főzőlében pácolt oldalas, pácolt-grillezett oldalas, sertésoldalas főzőlében pácolva

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

L. Hedvig
L. Hedvig Sun, 2015-03-01 21:35

Gyerekkoromban anyu mindig előfőzte az oldalast jó fűszeres vízben, aztán betette a sütőbe. Nagyon szerettem így (anyut is!) és hoztam a szokást az én főzésemhez is. Anyu kuktában készítette, mert sosem volt ideje munka után veszkölődni vele órákig. Én is így... Barátnőim 4-5 órát sütik, mert 'a hentestől így tanulták...' és engem kinevetnek a módszerem miatt. De nem érdekel, mert nem igazán bánom, ha egy étel készen van max 1 óra alatt. Köszönöm, hogy megerősítettél a módszerben. <3

witch
witch / witch Mon, 2015-03-02 15:36

A korom meg a tapasztalataim miatt, en amig ki nem probalok valamit, eleg ritka, ha velemenyt alkotok egy receptrol. A baratnoid, ha megkostolnak az igy elkeszitett oldalast, kellemesen csalodnanak. :o) Nem mellesleg fozes kozben rengeteg zsirtol szabadul meg a hus (ha pont zsirosabb darabot sikerult beszerezni), anelkul, hogy kiszaradna.

vritus
vritus Thu, 2015-02-05 17:20

Nagymamám a nagy falusi disznóvágások idején szintén 'előabálta' az oldalast félig puhára. Bár nem tiszta vízben, hanem fele zsír és fele víz keverékében jó fokhagymásan. Majd levével együtt tepsiben ment be a sütőbe, hogy ropogósra süljön. Imádom.

witch
witch / witch Thu, 2015-02-05 17:46

Hat ez az, a nagymamak tudjak, hogy kell finomsagokat kesziteni. A zsir is biztos finom lett sutes utan, hmmmm......

virag82
virag82 Tue, 2013-09-24 10:55

Koszonom, hogy megosztottad ezt az otletet. Az eddigi legjobb oldalast tudtam igy elkesziteni.
Tettem meg hozza cayenne borsot es orolt komenyt is, mert mi fuszeresebben szeretjuk.

witch
witch / witch Wed, 2013-09-25 00:53

Olyan jo ilyen visszajelzest olvasni! Nagyon orulok, hogy
ennyire izlett es koszonom, hogy megirtad. Kedves egeszsegedre!
udv:witch

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-08-06 13:45

Múlt hétvégén így szállítottam Balatonra a húst kerti grillezéshez. Nálam elvi kérdés, hogy hőségben nem utaztatunk nyers húst. Begyűjtöttem a piros pontot! Gyerekkoromban is kuktában puhította az oldalast édesanyánk, majd zsírjára sütötte. A kerti grillezéshez a csirkecombokat is bepácoltam, elősütöttem, utaztattam. Tökéletes lett, és 17 ember volt elégedett. Nem kellett délután elkezdeni a kerti attrakciót 40 fokban.

witch
witch / witch Tue, 2013-08-06 23:04

Mar reggel olvastam a hozzaszolast, de szaladnom kellett viszont egesz
nap ugy dolgoztam, mint egy kis angyal. Nagyon jo volt olvasni, hogy
ilyen sikere volt a husinak. :)) Koszonom, hogy megirtad!
udv:witch

witch
witch / witch Tue, 2013-08-06 12:57

Kuktaban foztem, azert 15 perc. Ennyi ido alatt mar a csontok
konnyen kijonnek. Grillezni pedig mar csak azert kell, hogy
legyen egy kis szine meg fustos ize.