r
Nosalty Logó

Virágtorta

NS
Virágtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

331
Kalória
9.5g
Fehérje
27.8g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
21.9g
Víz
90g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
14.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6140.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2473 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    333.1 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    618 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 3956 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájára rászitáljuk a sütőporos liszteket, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A tortaformába öntjük, és 5-6-os fokozaton aranybarnára sütjük a piskótát. A formában hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, majd mikor teljesen kihűlt, a margarinnal és kakaóporral habosra verjük.
  3. A tortát kettévágjuk, és megkenjük a csokoládékrémmel, tetejére és az oldalára is jusson.
  4. A marcipánt kinyújtjuk, és szirmokat vágunk belőle, amit virág formában a tortára helyezünk. A kókuszt megfestjük sárgára, ebből lesz a virág közepe. A torta oldalát mandulaforgáccsal vonjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Marcipán+csoki, mindez virág formában... :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...