Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vilmos körtés palacsinta karamell öntettel

Vilmos körtés palacsinta karamell öntettel
Vilmos körtés palacsinta karamell öntettel
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű recept, hagyományos palacsinta tésztából, kevés hozzávalóból készül.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

Az öntethez

A töltelékhez

  • 1 ek vaj
  • 1 közepes db körte (hámozott, apróra vágott)
  • 2 csipet fahéj (őrölt)
  • ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítünk 12 db palacsintát a hozzávalókból.
  2. Vajon a körtét megpároljuk, közben fahéjjal megszórjuk.
  3. A cukrot karamellizáljuk, amikor hólyagosodik, ráöntjük a tejszín felét.
  4. A tejszínnel simára keverjük - ha sűrű öntetet akarunk készíteni, több tejszínt nem adunk hozzá.
  5. Hozzáöntjük a maradék tejszínt, összeforraljuk a tűzhelyen.
  6. A palacsintákat megtöltjük a körtével.
  7. Kétszer félbehajtjuk.
  8. Rácsurgatjuk a karamellöntetet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabó István

Mióta szakács: 2013.03.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtés palacsinta, karamellás palacsinta, gyümölcsös palacsinta karamellszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-03-30 20:45

De jó ötlet! Ez nagyon finom lehet. :) A mai szavazatomat megkapja ez a palacsinta. :)
Üdv: Fahéj

535
tojás 2 db
tej 2 dl
cukor 3 ek
finomliszt 15 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
cukor 2 ek
1 csipet
habtejszín 2.5 dl
vaj 1 ek
körte 1 közepes db
fahéj 2 csipet
0 ízlés szerint