r
Nosalty Logó

Vegetáriánus teljes kiőrlésű pizza

Iluska
Vegetáriánus teljes kiőrlésű pizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltét

742
Kalória
23.4g
Fehérje
129.9g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
438.9g
Víz
-
Koleszterin
19.4g
Rost
9.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 2224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1995.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    662 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3301 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 742 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1316.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1985 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    9902 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 2224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  2. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.(langyos helyen!)
  3. Közben szeleteljük fel a zöldségeket, keverjük ki a pizzaszószt.
  4. Miután megkelt, állítsuk össze a pizzát. A pizzatésztát nyújtsuk ki, vagy nyomkodjuk bele gyengén beolajozott, nagy gáztepsibe, lehetőleg kör alakot formázva. Kenjük a tésztánk tetejére a pizzaszószt. Rápakoljuk a karikára vágott hagymát, szeletelt paprikát, paradicsomot. Szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.
  5. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200 c-fokon sütjük. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Feltét

  1. A pizzaszószt a salsa szósszal keverjük össze. A zöldségeket szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nekem le van írva egy füzetbe a pizzatészta recept, és abból szoktam sütni, bár már nem nagyon nézem, hisz annyit csináltam, már fejből is megy! Ez egy vegetáriánus változat, de annyira finom, mikor az alja roppan, a feltét miatt viszont puha hatást kelt...ne is ragozzam .......... :-))

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...