Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán köménymagos keksz

Vegán köménymagos keksz
Vegán köménymagos keksz
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és pikáns ropogós keksz vegán barátainknak.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A kömény segít sokféle gyomor- és emésztési fájdalom mérsékelésében. Emellett bélfertőtlenítő, gomba- és baktériumölő hatású.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A lisztet összekeverjük a köménymaggal, sóval és szódabikarbónával.
  3. Hozzáadjuk az olívaolajat, és összemorzsoljuk.
  4. Belegyúrjuk a tejet. Ha nem áll össze, vagy nem elég puha, kanalanként adhatunk még hozzá tejet.
  5. A tészta felét 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Olívaolajjal vékonyan megkent tepsin 15-20 perc alatt kisütjük.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és kisütjük. Kb. 50 db lesz belőle. Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 262
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egyszerű keksz, ropogós keksz, pikáns keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

136
finomliszt 30 dkg
köménymag 2 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 kávéskanál
olívaolaj 5 ek
kókusztej 1 dl