r
Nosalty Logó

Varm macka - svéd melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Varm macka - svéd melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1372 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1099 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1254 mg
  • Nátrium
    3660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    920 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 2623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Helyezzük egy tepsire a kenyereket, és vajazzuk meg őket nem túl vastagon.
  2. Tegyük rá a feltéteket és a fűszereket, majd a reszelt sajtot.
  3. Tegyük be a sütőbe, a sütési idő természetesen függ a sütő teljesítményétől!
  4. Melegen tálaljunk hozzá salátát, és esetleg majonézt, ketchup-ot.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11756
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 09.

Ajánló

Aki szereti a melegszendvicset és az 'egészséges' gyorskaját... ;) Tehetünk még rá esetleg gombát és hagymát is, hisz az is illik hozzá! Vagy tonhalat, hisz ezernyi lehetőség van...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs otthon semmi, csak egy csomag kenyér, meg egy kis felvágott? Hát csináljunk melegszenyát! Svéd, gyakorta lusta háziasszony ebéde.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!