r
Nosalty Logó

Tiramisu piskótatekercs

Iluska
Tiramisu piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

1126
Kalória
21.2g
Fehérje
120.3g
Szénhidrát
62.7g
Zsír
130.8g
Víz
240.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
68.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1126 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1565 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 3374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk.
  3. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a masszát, és teljesen egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, (200 fokon), és 10 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját. Mikor megsült, egy konyharuhára húzzuk, és gyorsan még forrón feltekerjük, óvatosan, nehogy repedjen. Így hagyjuk kihűlni. Hűlés után a papírt lehúzzuk róla.
  5. A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük. Az 1 tojássárgáját elkeverjük a porcukorral. Apránként a krémsajthoz adagolva simára keverjük. Miután kemény habbá vertük a tojás habját, ezt is óvatosan hozzáadagoljuk.
  6. Széthajtjuk a piskótalapot, és a kihűlt kávéval meglocsoljuk. Majd a krémet eloszlatjuk rajta. Feltekerjük, megszórjuk kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük összeérni.
  7. Éles késsel 2 cm-es szeleteket vágunk, és tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Lányom egyik kedvence a tiramisu, ezért most megpróbáltam tekercs formájában, és így is tökéletes lett.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...