r
Nosalty Logó

Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin

ms.chef
Vaníliás és mogyorós krémmel töltött muffin
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

583
Kalória
13.5g
Fehérje
80.9g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
46.2g
Víz
135g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
37g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 2328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A vaníliás töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 583 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.6 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 2328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékhez egy csipet sót szórunk, és lágy habbá verjük. Apránként hozzászórjuk a cukor egyharmadát, és keményre verjük.
  2. Ezután a tojássárgákhoz öntjük a maradék cukrot, a vizet, olajat és a vaníliás cukrot, valamint a citromhéjat. Az egészet 5-6 perc alatt felhabosítjuk.
  3. Összeállítjuk a tésztát. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, egy csipet sóval és a sütőporral, aztán fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás habba, majd jöhet utána a fehérjehab is.
  4. A kész tésztákat elosztjuk egy muffinsütő 12 horpadásába. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A töltelékhez a pudingot csomómentesre keverjük egy kis tejjel és kristálycukorral.
  6. A többi tejet feltesszük forrni. Mikor felforrt, beleöntjük a pudingot, és keményre főzzük állandó kevergetés mellett.
  7. Ha kihűlt, kétfelé vesszük. Az egyik felébe vaníliás cukrot vagy vaníliarúd kikapargatott belsejét tesszük. A másikba pedig belekeverünk 5 dkg igazi mogyoróvajat (nem Nutellát). Ízlés szerint édesíthetjük még cukorral.
  8. A kihűlt muffinok kalapját levágjuk, felváltva megtöltjük a kétféle krémmel. Díszíthejük még színes vagy étcsokis tortadarával, eperrel, málnával vagy bármivel, ami van otthon! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A gyerekeim szerettek volna sütit enni, és nem volt kedvünk órákig a konyhában sürgölődni. Ezért a kislányom kitalálta, hogy süssünk muffint. Stahl Judit Gyors muffinok c. könyvében találtam a receptet, de a krémet kicsit továbbgondoltam. Németországból kaptam igazi mogyoróvajat, és ezt tettem a krémbe a pudinghoz. Azt hiszem a kép magáért beszél, mert isteni lett!!!

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Dunahullám-muffin

A Dunahullám-süti muffin kisöccse, eszméletlen finom és gyönyörű meglepetés lehet bármilyen alkalomra. A roppanós csokibevonat alatt házi, főzött vaníliakrém és savanykás meggyek ...

Gréti

Brownie-muffin

Íme egy nem hétköznapi brownie muffin, amit könnyed, vaníliás mascarponekrémmel koronázunk meg, majd pirított török mogyoróval és csokis gabonagolyókkal megszórva tálalunk. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...