Nosalty Logó

Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Ezen a képen: Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 417 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5183.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    1595 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1602 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3983 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 417 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, folyamatosan keverünk, sózzuk.
  3. 2-3 részletben hozzáadjuk a lisztet, keverünk, a sütőport.
  4. Legutoljára a durvára vágott csokoládét, azt éppen csak belekeverjük.
  5. Kétkanalas módszerrel szaggatom a sütőpapírral bélelt tepsibe: egyik kanállal belehúzom a másikba, így látszik, hogy nagyjából ugyanannyi, majd a másikból az egyikkel a sütőpapírra húzom. Vizes ujjakkal elsimítom. Lehet azonban Petra módszerével rudat formálni, hűtőben pihentetni pár órát, majd szeletelni. Utóbbi elegánsabb, előbbi gyorsabb (osztálykirándulásra pont eléggé elegáns így is!).
  6. Előmelegített sütőben mérsékelt tűznél sütjük. Tepsinként 12 perc.
  • Sűtés ideje: 24 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 32858
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 01.

Ajánló

omlós keksz nem csak osztálykirándulásra

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

Vilmos imádja a kekszet. Egyszer vettem a révfülöpi CBA-ban egy csokidarabos tallért, lehet nem kellett volna, mert azóta folyton azzal nyúz: olyat szeretne. Ha arra járok, benézek, sajnos nincs mindig, kénytelen voltam magam megalkotni a receptet. Holnap mennek kétnapos osztálykirándulásra Pécsre, gondoltam a kolbászos pogácsa mellé meglepem kedvenc kekszével. Praktikus, nem olvad el a buszban. Pontosan 40 darab lett ebből az adagból. 23 gyerek van az osztályban, talán nem mindegyik ezzel akar majd jóllakni :).

Hozzászólások

Panka111

Szia! Köszi a receptet, tegnap megcsináltam. Nagyon finom, el is fogyott, de szenvedtem egy csomót azzal, hogy nagyon puha volt a tészta, be kellett raknom a fagyasztóba ( a h?t? nem volt elég ) és mikor kemény lett, akkor tudtam a rudat felszeletelni és sütni. Esetleg van valami tipped, hogy ha keményebbre csinálja az ember a tésztát, akkor is ilyen omlós marad a süti? Mert így puhán elég nehéz kezelni, én nem tudtam úgy szaggatni sem, ahogy írtad.

Harmathy Ildikó

Szia Pankac! El nem tudom képzelni, miért lett ennyire lágy a tésztád! Nem volt esetleg túl meleg a vaj? Bár még attól sem lehet, mert a többi hozzávalótól úgyis leh?l. Azt ajánlom adj egy kicsit több lisztet, vagy ha nagyok a tojások lehet kett? is elég. Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak, kanállal szaggatható, nem folyik. A süt?papírra kanalazva, a papírt ráhajtva pedig pár görgetéssel rudat lehet bel?le formálni. Remélem legközelebb nem kell szenvedned :) üdv: Ildikó

Panka111

Szia Ildikó! Köszi a választ! Nem volt folyós, inkább lágy, ragadós. Csak két tojást tettem bele eleve. Robotgéppel dolgoztam össze, azután h?t?be tettem, kb 2 óra múlva álltam neki megcsinálni, és még így is lágy volt, pedig még egy kis liszttel dolgoztam hengerré, aztán ment a fagyasztóba. Nem baj, majd kicsit kísérletezek vele, mert nagyon finom, a gyerek odavan érte, ma vagy holnap is megcsinálom, mert a suliba ilyet szeretne uzsira vinni. Köszi a receptet!!!

hewa76

Hát ez valami isteni! A gyerekek imádták és nekem is nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kekszev?!!!

Törölt felhasználó

Szia. Kiprobáltam a receptet nagyon finom és gyórsan elkészült.Én a csokin kívül tettem bele még dúrvára vágott diót is.Nagyon egyszer? a kanállal szaggatni de úgy , hogy a kanalat vízbe mártod és igy nem ragad és lehet formázni! Köszi a jó receptet.

Törölt felhasználó

Szia! Kipróbáltam, és nagyon jó a recept. Köszi szépen.

Törölt felhasználó

szia! ma megcsináltam ezt a fincsi és gyors kekszet, nekem is elég ragadós volt a tészta, de én ezt úgy oldottam meg, hogy öntöttem még hozzá lisztet :) tejcsokival csináltam. köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Nagyon hálásak vagyunk neked, ezért a receptért. Párom nagyon szereti, mindig ezzel vidítom fel ha rossz kedve van:)

kkatalin19-81

Szia ! Köszönöm a receptet nagyon finom lett!!!imádom !!!!

Törölt felhasználó

Szia! 1-2 hete kipróbáltam a receptet és nagyon fincsi, a családnak is bejött :). Úgy döntöttem a karácsony sem maradhat el nélküle. Köszi

SzCitrom

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! A tészta állaga is pont jó volt a formázáshoz, máskor is elkészítem.

Törölt felhasználó

Hány fokon kéne sütni?

Harmathy Ildikó

160 fok légkeveréssel, Rawena!

kikuska80

Kedves Ildikó és Mindenki! Már másodjára csinálom ezt a kekszet mert nagyon finom,mindenki azt mondja,hogy jobb mint a bolti.! :) Köszi a receptet!!! :) Az egyik válaszodhoz annyit szeretnék hozzászólni,hogy ha a tészta olyan,mint amit írtál,hogy "Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak",akkor az azért van,mert rosszul van elkészítve a tészta. Általában akkor lesz olyan, ha rosszul van hozzákeverve a tojás a habosra felvert margarinhoz,tehát gyorsan hozzá lesz öntve az egész..,és nem csak mondjuk apránként csurgatva el?ször a fehérje,majd a sárgája.. és így tovább míg a 4 tojás bele nem kerül és persze a gépet nem állítjuk le közben!.. Ja..,mert hogy én egyb?l másfél adagot csinálok..:) A recept meg nálam így alakult ki : 30 dkg Ráma margarin 22 dkg cukor 50 gramm vaníliás cukor 4 tojás késhegynyi só 45 dkg liszt 20 gramm süt?por 10 dkg étcsokoládé 5 dkg tejcsoki- ez nálunk mikulás csoki szokott lenni :) A formázásához annyit hozzáf?znék még hogy ha van valakinek nyomózsákja (habzsákja),akkor abba töltse bele,és kis halmokat nyomjon ki a süt?papírra,amit kés?bb ha megvan az egész lemez kinyomása,akkor vizes ujjal lenyomkodhatja. Ha meg nincs,mert miért is lenne minden háztartásban,akkor fogjon egy er?s zacsit,töltse bele az egyik csücskébe a masszát,majd annak vágja ki a csücskét,tekerje össze a tetejét hogy ki ne folyjon a massza és nyomjon úgy kis halmokat a papírra! Sokkal egyszer?bb,mint kanállal babrálni,vagy fagyasztgatni,meg vagdosni..! A sütési h?mérséklet és id? az tök jó! Még egyszer köszönöm ezt a szuper receptet!!! Üdv.,Kriszta

Törölt felhasználó

nagyon finom lett köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! El?ször is köszönöm a receptet! Megsütöttem, sikerült és mindenkinek nagyon ízlett!!! Másnap már tovább is adtam a receptet, mert szerintem ezt igazán érdemes megsütni! Én, egy az el?z?ekben hozzászólóhoz hasonlóan, szintén Ráma margarint használtam, a páromra való tekintettel, mert a sült vajas dolgokat nem szereti. A többi hozzávalón és az arányokon nem változtattam, egy ragacsos masszát kaptam, amit két vizes kanál segítségével diónyi nagyságokban adagoltam ki. Így sütöttem ki a kekszeket, ami nálunk 10 pontból 10-es lett! A recept mentve!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!