Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra

Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra
Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra
44 perc / előkészület: 20 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vilmos imádja a kekszet. Egyszer vettem a révfülöpi CBA-ban egy csokidarabos tallért, lehet nem kellett volna, mert azóta folyton azzal nyúz: olyat szeretne. Ha arra járok, benézek, sajnos nincs mindig, kénytelen voltam magam megalkotni a receptet.
Holnap mennek kétnapos osztálykirándulásra Pécsre, gondoltam a kolbászos pogácsa mellé meglepem kedvenc kekszével. Praktikus, nem olvad el a buszban.
Pontosan 40 darab lett ebből az adagból. 23 gyerek van az osztályban, talán nem mindegyik ezzel akar majd jóllakni :).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

omlós keksz nem csak osztálykirándulásra


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, folyamatosan keverünk, sózzuk.
  3. 2-3 részletben hozzáadjuk a lisztet, keverünk, a sütőport.
  4. Legutoljára a durvára vágott csokoládét, azt éppen csak belekeverjük.
  5. Kétkanalas módszerrel szaggatom a sütőpapírral bélelt tepsibe: egyik kanállal belehúzom a másikba, így látszik, hogy nagyjából ugyanannyi, majd a másikból az egyikkel a sütőpapírra húzom. Vizes ujjakkal elsimítom. Lehet azonban Petra módszerével rudat formálni, hűtőben pihentetni pár órát, majd szeletelni. Utóbbi elegánsabb, előbbi gyorsabb (osztálykirándulásra pont eléggé elegáns így is!).
  6. Előmelegített sütőben mérsékelt tűznél sütjük. Tepsinként 12 perc.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 502
elküldve: 12
receptkönyvben: 566
elkészítve: 18/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

omlós vaníliás keksz csokidarabokkal, vaníliás-csokis keksz, csokis-vaníliás keksz

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sat, 2016-01-02 22:43

Szia Ildikó !

Ezt a kekszet már nagyon sokszor elkészíttem, imádja a család. Oviba is vittem a gyerkőcöknek és nagyon ízlett nekik.
Köszi a receptet.

Sára85
Sára85 Fri, 2014-03-07 13:50

Kedves Ildikó! Először is köszönöm a receptet! Megsütöttem, sikerült és mindenkinek nagyon ízlett!!! Másnap már tovább is adtam a receptet, mert szerintem ezt igazán érdemes megsütni! Én, egy az előzőekben hozzászólóhoz hasonlóan, szintén Ráma margarint használtam, a páromra való tekintettel, mert a sült vajas dolgokat nem szereti. A többi hozzávalón és az arányokon nem változtattam, egy ragacsos masszát kaptam, amit két vizes kanál segítségével diónyi nagyságokban adagoltam ki. Így sütöttem ki a kekszeket, ami nálunk 10 pontból 10-es lett! A recept mentve!

kikuska80
kikuska80 Sat, 2012-08-25 15:32

Kedves Ildikó és Mindenki!

Már másodjára csinálom ezt a kekszet mert nagyon finom,mindenki azt mondja,hogy jobb mint a bolti.! :) Köszi a receptet!!! :)

Az egyik válaszodhoz annyit szeretnék hozzászólni,hogy ha a tészta olyan,mint amit írtál,hogy "Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak",akkor az azért van,mert rosszul van elkészítve a tészta. Általában akkor lesz olyan, ha rosszul van hozzákeverve a tojás a habosra felvert margarinhoz,tehát gyorsan hozzá lesz öntve az egész..,és nem csak mondjuk apránként csurgatva először a fehérje,majd a sárgája.. és így tovább míg a 4 tojás bele nem kerül és persze a gépet nem állítjuk le közben!.. Ja..,mert hogy én egyből másfél adagot csinálok..:)

A recept meg nálam így alakult ki :
30 dkg Ráma margarin
22 dkg cukor
50 gramm vaníliás cukor
4 tojás
késhegynyi só
45 dkg liszt
20 gramm sütőpor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsoki- ez nálunk mikulás csoki szokott lenni :)

A formázásához annyit hozzáfűznék még hogy ha van valakinek nyomózsákja (habzsákja),akkor abba töltse bele,és kis halmokat nyomjon ki a sütőpapírra,amit később ha megvan az egész lemez kinyomása,akkor vizes ujjal lenyomkodhatja.
Ha meg nincs,mert miért is lenne minden háztartásban,akkor fogjon egy erős zacsit,töltse bele az egyik csücskébe a masszát,majd annak vágja ki a csücskét,tekerje össze a tetejét hogy ki ne folyjon a massza és nyomjon úgy kis halmokat a papírra!
Sokkal egyszerűbb,mint kanállal babrálni,vagy fagyasztgatni,meg vagdosni..!
A sütési hőmérséklet és idő az tök jó!

Még egyszer köszönöm ezt a szuper receptet!!!
Üdv.,Kriszta

szcitrom
SzCitrom / szcitrom Mon, 2012-04-30 14:05

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! A tészta állaga is pont jó volt a formázáshoz, máskor is elkészítem.

Arika79
Arika79 Thu, 2011-12-01 15:05

Szia!
1-2 hete kipróbáltam a receptet és nagyon fincsi, a családnak is bejött :). Úgy döntöttem a karácsony sem maradhat el nélküle. Köszi

kiccus
kiccus Thu, 2011-10-27 14:18

Kedves Ildikó! Nagyon hálásak vagyunk neked, ezért a receptért. Párom nagyon szereti, mindig ezzel vidítom fel ha rossz kedve van:)

eperszeletke
eperszeletke Tue, 2011-04-05 09:53

szia!
ma megcsináltam ezt a fincsi és gyors kekszet, nekem is elég ragadós volt a tészta, de én ezt úgy oldottam meg, hogy öntöttem még hozzá lisztet :) tejcsokival csináltam. köszi a receptet!

Csipi78
Csipi78 Thu, 2010-12-30 15:46

Szia!

Kipróbáltam, és nagyon jó a recept. Köszi szépen.

gyengene
gyengene Sat, 2010-09-04 16:15

Szia.
Kiprobáltam a receptet nagyon finom és gyórsan elkészült.Én a csokin kívül tettem bele még dúrvára vágott diót is.Nagyon egyszerű a kanállal szaggatni de úgy , hogy a kanalat vízbe mártod és igy nem ragad és lehet formázni!
Köszi a jó receptet.

hewa76
hewa76 Sat, 2010-05-22 10:19

Hát ez valami isteni! A gyerekek imádták és nekem is nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kekszevő!!!

pankac
Panka111 / pankac Tue, 2010-01-19 12:22

Szia Ildikó!
Köszi a választ!
Nem volt folyós, inkább lágy, ragadós. Csak két tojást tettem bele eleve. Robotgéppel dolgoztam össze, azután hűtőbe tettem, kb 2 óra múlva álltam neki megcsinálni, és még így is lágy volt, pedig még egy kis liszttel dolgoztam hengerré, aztán ment a fagyasztóba. Nem baj, majd kicsit kísérletezek vele, mert nagyon finom, a gyerek odavan érte, ma vagy holnap is megcsinálom, mert a suliba ilyet szeretne uzsira vinni.
Köszi a receptet!!!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2010-01-18 17:16

Szia Pankac!

El nem tudom képzelni, miért lett ennyire lágy a tésztád! Nem volt esetleg túl meleg a vaj? Bár még attól sem lehet, mert a többi hozzávalótól úgyis lehűl. Azt ajánlom adj egy kicsit több lisztet, vagy ha nagyok a tojások lehet kettő is elég.
Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak, kanállal szaggatható, nem folyik. A sütőpapírra kanalazva, a papírt ráhajtva pedig pár görgetéssel rudat lehet belőle formálni.
Remélem legközelebb nem kell szenvedned :)

üdv: Ildikó

pankac
Panka111 / pankac Mon, 2010-01-18 16:15

Szia!
Köszi a receptet, tegnap megcsináltam. Nagyon finom, el is fogyott, de szenvedtem egy csomót azzal, hogy nagyon puha volt a tészta, be kellett raknom a fagyasztóba ( a hűtő nem volt elég ) és mikor kemény lett, akkor tudtam a rudat felszeletelni és sütni.
Esetleg van valami tipped, hogy ha keményebbre csinálja az ember a tésztát, akkor is ilyen omlós marad a süti? Mert így puhán elég nehéz kezelni, én nem tudtam úgy szaggatni sem, ahogy írtad.

499
vaj 20 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 3 db
1 késhegynyi
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg