Vaníliás keksz csokidarabokkal osztálykirándulásra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
25g vaj179 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
15 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összesen
499
Kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g vaj1434 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
1g só0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3983
Kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
20.9g vaj150 kcal
-
15.7g cukor61 kcal
-
3.1g vaníliás cukor12 kcal
-
17.2g tojás22 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
31.3g finomliszt114 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
Összesen
417
Kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 26.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
499
Kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 210.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5183.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 2056 mg
-
Nátrium 1595 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.1 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1602 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 815 micro
Összesen
3983
Kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
417
Kcal
Hozzávalók
-
20 dkg vaj
-
15 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
1 késhegynyi só
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáütjük a tojásokat, folyamatosan keverünk, sózzuk.
- 2-3 részletben hozzáadjuk a lisztet, keverünk, a sütőport.
- Legutoljára a durvára vágott csokoládét, azt éppen csak belekeverjük.
- Kétkanalas módszerrel szaggatom a sütőpapírral bélelt tepsibe: egyik kanállal belehúzom a másikba, így látszik, hogy nagyjából ugyanannyi, majd a másikból az egyikkel a sütőpapírra húzom. Vizes ujjakkal elsimítom. Lehet azonban Petra módszerével rudat formálni, hűtőben pihentetni pár órát, majd szeletelni. Utóbbi elegánsabb, előbbi gyorsabb (osztálykirándulásra pont eléggé elegáns így is!).
- Előmelegített sütőben mérsékelt tűznél sütjük. Tepsinként 12 perc.
- Sűtés ideje: 24 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 32858
- Feltöltés dátuma: 2009. június 01.
Ajánló
omlós keksz nem csak osztálykirándulásra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Harmathy Ildikó
313 recept
Vilmos imádja a kekszet. Egyszer vettem a révfülöpi CBA-ban egy csokidarabos tallért, lehet nem kellett volna, mert azóta folyton azzal nyúz: olyat szeretne. Ha arra járok, benézek, sajnos nincs mindig, kénytelen voltam magam megalkotni a receptet. Holnap mennek kétnapos osztálykirándulásra Pécsre, gondoltam a kolbászos pogácsa mellé meglepem kedvenc kekszével. Praktikus, nem olvad el a buszban. Pontosan 40 darab lett ebből az adagból. 23 gyerek van az osztályban, talán nem mindegyik ezzel akar majd jóllakni :).
Hozzászólások
Szia! Köszi a receptet, tegnap megcsináltam. Nagyon finom, el is fogyott, de szenvedtem egy csomót azzal, hogy nagyon puha volt a tészta, be kellett raknom a fagyasztóba ( a h?t? nem volt elég ) és mikor kemény lett, akkor tudtam a rudat felszeletelni és sütni. Esetleg van valami tipped, hogy ha keményebbre csinálja az ember a tésztát, akkor is ilyen omlós marad a süti? Mert így puhán elég nehéz kezelni, én nem tudtam úgy szaggatni sem, ahogy írtad.
Szia Pankac! El nem tudom képzelni, miért lett ennyire lágy a tésztád! Nem volt esetleg túl meleg a vaj? Bár még attól sem lehet, mert a többi hozzávalótól úgyis leh?l. Azt ajánlom adj egy kicsit több lisztet, vagy ha nagyok a tojások lehet kett? is elég. Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak, kanállal szaggatható, nem folyik. A süt?papírra kanalazva, a papírt ráhajtva pedig pár görgetéssel rudat lehet bel?le formálni. Remélem legközelebb nem kell szenvedned :) üdv: Ildikó
Szia Ildikó! Köszi a választ! Nem volt folyós, inkább lágy, ragadós. Csak két tojást tettem bele eleve. Robotgéppel dolgoztam össze, azután h?t?be tettem, kb 2 óra múlva álltam neki megcsinálni, és még így is lágy volt, pedig még egy kis liszttel dolgoztam hengerré, aztán ment a fagyasztóba. Nem baj, majd kicsit kísérletezek vele, mert nagyon finom, a gyerek odavan érte, ma vagy holnap is megcsinálom, mert a suliba ilyet szeretne uzsira vinni. Köszi a receptet!!!
Hát ez valami isteni! A gyerekek imádták és nekem is nagyon ízlik, pedig nem vagyok nagy kekszev?!!!
Szia. Kiprobáltam a receptet nagyon finom és gyórsan elkészült.Én a csokin kívül tettem bele még dúrvára vágott diót is.Nagyon egyszer? a kanállal szaggatni de úgy , hogy a kanalat vízbe mártod és igy nem ragad és lehet formázni! Köszi a jó receptet.
Szia! Kipróbáltam, és nagyon jó a recept. Köszi szépen.
szia! ma megcsináltam ezt a fincsi és gyors kekszet, nekem is elég ragadós volt a tészta, de én ezt úgy oldottam meg, hogy öntöttem még hozzá lisztet :) tejcsokival csináltam. köszi a receptet!
Kedves Ildikó! Nagyon hálásak vagyunk neked, ezért a receptért. Párom nagyon szereti, mindig ezzel vidítom fel ha rossz kedve van:)
Szia ! Köszönöm a receptet nagyon finom lett!!!imádom !!!!
Szia! 1-2 hete kipróbáltam a receptet és nagyon fincsi, a családnak is bejött :). Úgy döntöttem a karácsony sem maradhat el nélküle. Köszi
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! A tészta állaga is pont jó volt a formázáshoz, máskor is elkészítem.
Hány fokon kéne sütni?
160 fok légkeveréssel, Rawena!
Kedves Ildikó és Mindenki! Már másodjára csinálom ezt a kekszet mert nagyon finom,mindenki azt mondja,hogy jobb mint a bolti.! :) Köszi a receptet!!! :) Az egyik válaszodhoz annyit szeretnék hozzászólni,hogy ha a tészta olyan,mint amit írtál,hogy "Olyan állaga kell legyen végül, mint az ikrás méznek, vagy a zsírnak",akkor az azért van,mert rosszul van elkészítve a tészta. Általában akkor lesz olyan, ha rosszul van hozzákeverve a tojás a habosra felvert margarinhoz,tehát gyorsan hozzá lesz öntve az egész..,és nem csak mondjuk apránként csurgatva el?ször a fehérje,majd a sárgája.. és így tovább míg a 4 tojás bele nem kerül és persze a gépet nem állítjuk le közben!.. Ja..,mert hogy én egyb?l másfél adagot csinálok..:) A recept meg nálam így alakult ki : 30 dkg Ráma margarin 22 dkg cukor 50 gramm vaníliás cukor 4 tojás késhegynyi só 45 dkg liszt 20 gramm süt?por 10 dkg étcsokoládé 5 dkg tejcsoki- ez nálunk mikulás csoki szokott lenni :) A formázásához annyit hozzáf?znék még hogy ha van valakinek nyomózsákja (habzsákja),akkor abba töltse bele,és kis halmokat nyomjon ki a süt?papírra,amit kés?bb ha megvan az egész lemez kinyomása,akkor vizes ujjal lenyomkodhatja. Ha meg nincs,mert miért is lenne minden háztartásban,akkor fogjon egy er?s zacsit,töltse bele az egyik csücskébe a masszát,majd annak vágja ki a csücskét,tekerje össze a tetejét hogy ki ne folyjon a massza és nyomjon úgy kis halmokat a papírra! Sokkal egyszer?bb,mint kanállal babrálni,vagy fagyasztgatni,meg vagdosni..! A sütési h?mérséklet és id? az tök jó! Még egyszer köszönöm ezt a szuper receptet!!! Üdv.,Kriszta
nagyon finom lett köszi a receptet.
Kedves Ildikó! El?ször is köszönöm a receptet! Megsütöttem, sikerült és mindenkinek nagyon ízlett!!! Másnap már tovább is adtam a receptet, mert szerintem ezt igazán érdemes megsütni! Én, egy az el?z?ekben hozzászólóhoz hasonlóan, szintén Ráma margarint használtam, a páromra való tekintettel, mert a sült vajas dolgokat nem szereti. A többi hozzávalón és az arányokon nem változtattam, egy ragacsos masszát kaptam, amit két vizes kanál segítségével diónyi nagyságokban adagoltam ki. Így sütöttem ki a kekszeket, ami nálunk 10 pontból 10-es lett! A recept mentve!