Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-citromos ízesítésű muffin alaprecept

Vaníliás-citromos ízesítésű muffin alaprecept
Vaníliás-citromos ízesítésű muffin alaprecept
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az alapreceptet használom már nagyon régen....bevált, már így is nagyon finom, puha....ezt szoktam más-más módon ízesíteni, mikor, mit ötlök ki, mihez van kedvem....kinek, mi a kívánsága......mint említettem, már így is isteni, csak az alapot megsütve....nem is vágytunk erőteljesebb ízre....erre a kellemesen vaníliás és enyhén citromos ízre volt most "érkezésünk"......ha valami gyors, de fini süti-ehetnékünk van, ennek a sütinek a hozzávalói, szinte mindig megtalálhatóak a konyhánkban.....érdemes dupla adaggal kezdeni....vagy triplával.....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt először is bekapcsoljuk 180 fokra, alsó/felső állásba, előmelegítjük, mire elkészül a massza, be is melegszik. Előkészítjük a muffinsütőt, teszünk bele papírkapszlikat - ebből 12 db lett. A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, jól összekavarjuk. A tejet, tojást, olvasztott - de nem meleg - vajat, a citrom levét és reszelt héját egy másik tálba rakjuk, jól kikavarjuk.
  2. A lisztes elegyet hozzáöntjük a tejes részhez, s az egészet alaposan összekavarjuk. Kanállal vagy kicsi merőkanállal (nekem van ilyen) szétosztjuk az előkészített kapszlikba, s mehet is az előmelegített sütőbe, ahol 20 perc alatt készre sül - sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! (A darabszám függ a kapszlik, papírkosárkák méretétől!)
  3. Miután megsült, s kivettük a sütőből, hagyjuk egy rövid ideig a saját sütőedényében, majd tetszőleges tálra rakjuk! Ha teljesen kihűlt, légmentesen lezárjuk, megfelelő edényben, így szépen lehúzható lesz róla a papír. Ajánlatos este elkészíteni, s másnap fogyasztani (hűtőbe nem kell tenni)! Nos, ez az, amit nem lehet megállni, hogy csak másnap fogyasszuk el......ahogy kisül, azonnal "rácuppan" mindenki! :) Azért lefedve, legalább 1 óráig próbáljuk megállni hűlés után! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nagyon fini! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 2 606
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos cupcake

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
tej 250 ml
tojás 1 db
vaj 60 g
finomliszt 20 dkg
sütőpor 12 g
1 csipet
porcukor 150 g
vaníliás cukor 10 g
vaníliás cukor 10 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert