r
Nosalty Logó

Kókuszos piskótatekercs 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Kókuszos piskótatekercs 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1639 micro
Összesen 2925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukor kétharmadát, és tovább verjük, amíg fényes lesz.
  2. A sárgáját krémesre keverjük a maradék cukorral és a likőrrel.
  3. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a habbal felváltva a sárgájába dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha megsült, kivesszük papírral együtt a tepsiből, és feltekerjük. Beletekerjük egy konyharuhába, és 2 befőttes gumival rögzítjük, hagyjuk kihűlni.
  5. A töltelékhez a kókusztejet, kevergetve nagyon lassú tűzön, addig melegítjük a cukorral, a keményítővel, a tojássárgájával, amíg éppen elkezd forrni. Félrehúzzuk, belekeverjük a zselatint. Hagyjuk hűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a krémbe forgatjuk.
  7. Kitekerjük a piskótát, lehúzzuk róla a papírt, és megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük, és a maradék krémmel díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8451
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Húsvétra készítettem....tartottam a piskótatekercstől, DE ez volt a második eddig, amit nem törtem el. Jó nem lett tökéletesen egyenletesen elkenve a krém, de nagyon igyekeztem vele, hogy egyben maradjon a piskóta. :-) Most próbáltam ki először a konzerv kókusztejet, meg is lepődtem, hogy milyen sűrű volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!