Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliakrémes-almás piskótakocka

Vaníliakrémes-almás piskótakocka
Vaníliakrémes-almás piskótakocka
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom kedvenc almás sütije!

Imádják, hogy puding is van az almán!

hozzávalók / 8 adag

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként beledolgozzuk a cukrot is. A tojássárgát a langyos vízzel kikeverjük, apránként a tojáshabba keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit kivajazunk vagy sütőmargarinnal kikenjük, kilisztezzük, a piskótamasszát egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 20-22 perc alatt megsütjük.
  3. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasban, az olvasztott vajon vagy sütőmargarinon, kis lángon lefedve 8-10 perc alatt megpároljuk. A vége felé a fedelét leemeljük, a mézzel és a citromlével ízesítjük, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. A tűzről levesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport a tejszínnel és a cukorral simára keverjük. A tejet felforraljuk, az előzőeket beleöntjük, habverővel szorgalmasan keverve sűrű krémmé főzzük.
  5. Azonnal nekilátunk a sütemény összeállításának, mert a vaníliakrém csak melegen kenhető. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a vaníliakrémmel mindkettőt megkenjük. A párolt almát az egyik krémes piskótán elkenjük, majd a másik piskótát a krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Egy kicsit lenyomkodjuk, majd 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy szeletelni lehessen.
  6. Tálalás előtt a tetejére porcukrot szórunk, és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 633
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flora1205

Mióta szakács: 2013.08.10.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás piskóta, pudingos kocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

421
tojás 5 db
cukor 10 ek
víz 3 ek
finomliszt 10 ek
sütőpor 1 csomag
vaj 7 dkg
alma 80 dkg
méz 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
növényi habtejszín 2 dl
tej 4 dl
cukor 6 ek