r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-almás piskótakocka

Flora1205
Vaníliakrémes-almás piskótakocka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

421
Kalória
8.3g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
110.4g
Víz
131.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
37.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 3361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

piskóta

almatöltelék

vaníliás krém

Összesen 154 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    110.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5384.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    473.7 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    882.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 3361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként beledolgozzuk a cukrot is. A tojássárgát a langyos vízzel kikeverjük, apránként a tojáshabba keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk.
  2. Egy nagy tepsit kivajazunk vagy sütőmargarinnal kikenjük, kilisztezzük, a piskótamasszát egyenletesen elsimítjuk rajta. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 20-22 perc alatt megsütjük.
  3. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasban, az olvasztott vajon vagy sütőmargarinon, kis lángon lefedve 8-10 perc alatt megpároljuk. A vége felé a fedelét leemeljük, a mézzel és a citromlével ízesítjük, és hagyjuk, hogy a leve elpárologjon. A tűzről levesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport a tejszínnel és a cukorral simára keverjük. A tejet felforraljuk, az előzőeket beleöntjük, habverővel szorgalmasan keverve sűrű krémmé főzzük.
  5. Azonnal nekilátunk a sütemény összeállításának, mert a vaníliakrém csak melegen kenhető. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a vaníliakrémmel mindkettőt megkenjük. A párolt almát az egyik krémes piskótán elkenjük, majd a másik piskótát a krémes oldalával lefelé ráborítjuk. Egy kicsit lenyomkodjuk, majd 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy szeletelni lehessen.
  6. Tálalás előtt a tetejére porcukrot szórunk, és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A családom kedvenc almás sütije! Imádják, hogy puding is van az almán!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...