r
Nosalty Logó

Vanília fagylalt 2. - egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bacver
Vanília fagylalt 2. - egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 356 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 2133 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet egy legalább 1 l-es edényben feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és addig melegítjük, és kevergetjük, míg elolvad benne. Ezután hozzáönjük a tejszínt, és melegítjük, de épp csak addig, hogy a forrást el ne érje. Ekkor levesszük a tűzről.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral (szép habos és világos legyen).
  3. Vékony sugárban hozzáöntjük a folyadékot, miközben folyamatosan keverjük, majd visszatöltjük a másik edénybe, és lassú, közepes lángon melegítjük néhány percig, de nem szabad felforralni! Akkor jó, ha a fakanalat belemártjuk, a hátoldalán végighúzzuk az ujjunkat, és tiszta nyom marad utána. Ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük. (Ha kihűlt, szinte puding állagúnak kell lennie).
  4. Fagyigépben elkészítjük a leírás alapján.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 55007
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Illik hozzá mindenféle öntet pl.: csoki, eper, karamell stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk a legkelendőbb a vanília fagyi, mindenféle öntettel ízesítve. Viszont a fagyis könyvemben szereplő recept, valahogy nem sikerült tökéletesen sohasem, mert kicsapódott belőle a zsíradék, úgyhogy elkezdtem kísérletezni. Ez vált be a leginkább. Ja, igen, tudom, hogy sokan "bűnnek" tartják a vaníliás cukor használatát, de mi szeretjük az ízét, és egyébként meg fáj a szívem annyi pénzt kiadni a vaníliarúdra, tehát meg lehet kövezni emiatt, de én akkor is használom:). A képen látható kis adag dulce de leche-vel van leöntve, de sajnos nagyon szétfolyt fotózás közben).

Hozzászólások

pamelie

bacver, a vaníliás cukrot az is szidja, aki használja, mert mostanában valahogy nem trendi:) én ugyan így vagyok vele, nem igazán érdekel, akkor is használom, ha akarom. de a bolti kiváltására van egy tippem: vegyél meg egyszer egy vaníliarudat, egy kicsi üvegbe (szószos, stb) tegyél egész finom szem? kristálycukrot, tedd mellé a vaníliát, 2-3 hét múlva isteni vanília íze és illata lesz a cukornak. akkor nem is költöttél sokat és a "közízlésnek" is megfelelsz:)

Rea

Mit?l egyszer?? Ha fagyi gép kell hozzá, szerintem már nem is az :) Egyébként nagyon guszta, és szívesen kipróbálnám. Szerinted lehet gép nélkül is?

bacver

Kedves Pamelie! Köszi a tippet, mindenképpen kipróbálom majd!

bacver

Brea! A fagyi gépes megoldás pont azért egyszer?, mert csak beleöntöd és 30-40 perc múlva kész is van. De ha van kedved és türelmed kísérletezni szerintem kipróbálhatod sima fagyasztással, viszont ebben az esetben azt javaslom, hogy el?ször is jól h?tsd le (pár óra a h?t?ben), ezután tedd a fagyasztóba és kb. 15 percenként keverd át jó alaposan. Tedd ezt mindaddig, még el nem éri a fagyi állagot. Valószín?leg így egy kicsit jegesebb lesz, mintha gépben készítetted volna el, de az íze akkor is finomabb lesz, mint a boltié.

Rea

Igen, igazad van. Rosszul fogalmaztam. Akkor nem egyszer?, ha nincsen fagyi géped :) De ez már az én egyéni szoc.problémám. Az ötletet köszönöm, ki fogom próbálni.

tinkamakka

Kedves Bacver! Habtejszín, vagy f?z?? Els? körben habtejszínre tippelnék, de mivel f?zni is kell.... :S El?re is köszi!

bacver

Kedves Tinkamakka! Habtejszínre gondoltam, de egyébként én mindenhez azt használok, ugyanis a f?z? a rendes tejszín valamilyen "roncsolt" formája és nem túl egészséges. Tehát mindenképpen az állati eredet? tejszínt javaslom!

Törölt felhasználó

Szia! Megírnád,hogy kb. mekkora mennyiség lesz ennyi összetev?b?l? Láttam,hogy 6 személyre, de kb. hány gombóc jön ki bel?le? Az általad írt cukormennyiségt?l elég édes lesz? Olvastam,hogy nem baj, ha valamivel édesebb,mivel fagyás közben veszít az édes ízéb?l. köszi

bacver

Szia! Azt nem tudom megmondani hány gombóc jön ki bel?le, viszont én egy 1 literes m?anyag edényben szoktam elrakni a fagyasztóba, és egy kis tálkával (kb. 1 adag) marad még akkor, amit rögtön elpusztítunk. Tehát kb. 1 liter. Szerintem elég édes, mi elég édesszájúak vagyunk és nekünk épp megfelel?. Ha viszont elkészül és mégsem találod jónak, akkor javaslom, hogy készíts hozzá valamilyen (csoki, karamell, eper...) öntetet, azzal már tuti, hogy elég édes lesz. Üdv, Vera

szali

Kedves bacver, az a kérdésem hogy sz?l?cukorral is el lehet készíteni? és pl. vanília aromával?

bacver

Kedves szali! Sajnos nincs tapasztalatom a sz?l?cukorral, de azt gondolom azzal is elkészíthet?. Gyümölcscukorral szoktam néha készíteni, az teljesen jó. A vanília aromáról sem tudok nagyon nyilatkozni, mert azt sem szoktam használni, szerintem jó lehet hozzá, bár nem biztos, hogy túl finom lesz vele... Üdv, Vera

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek