Nosalty Logó

Banános vakondtúrás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Banános vakondtúrás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 978 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3907 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 236 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 978 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5624.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 3907 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  3. Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat.
  4. Ezután a lisztes keveréket a habbal felváltva óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, és egy 24 cm átmérőjű tortakarikát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
  5. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, tűpróba, az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját!!! Ha kész, rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt piskótából kiszedjük a tészta egy részét úgy, hogy kb. 2 cm-es perem maradjon körbe, és 2 cm mélyen óvatosan kikaparjuk a piskótát, és félretesszük.
  7. Összeállítás: a banánokat hosszában félbevágjuk és a citromlével megkenjük őket, majd a kikapart piskóta helyére tesszük a lapos felével lefelé.
  8. A hulalát kemény habbá verjük, és belekeverjük a reszelt csokoládét (nagylyukú reszelő vagy uborkagyalu).
  9. Ezután a piskótára halmozzuk, az oldalára is jusson és a formája olyan legyen, mint egy vakondtúrás, a kikapart morzsalékos piskótával körbetapasztjuk, és kakaóporral megszórjuk.
  10. Egy éjszakára érdemes behűteni, hogy az ízek összeérjenek. A hulalába nem kell zselatint vagy fixálót tenni, mivel nem esik össze a hab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 91616
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptkategóriák

Katharosz 487 recept

Nagyon finom, könnyű, habos, valóban úgy néz ki, mint egy vakondtúrás.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon finom,látványos édesség, köszönöm a receptet.:-) Éva-Anyóca

Katharosz

Tényleg finom,könny? és lésgies, a fiam egyik kedvence,ez lesz a hétvégén nálunk. Kati

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek