Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vakondtúrás torta beszter konyhájából

Vakondtúrás torta beszter konyhájából
Vakondtúrás torta beszter konyhájából
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húgom már kiskora óta nagy banánfan, s ebben én vagyok a ludas. Alig volt még pár hetes, mikor szüleim kettesben hagytak vele a konyhában. Mi kárt is tehetne magában vagy tehetnék én benne? Egy idő után azonban gyanússá vált számukra a nagy csend. Belépve igen rémisztő kép fogadta őket: én, akkor 3 évesen a kishúgom felett, amint egy hatalmas banánt próbálok beletuszkolni... meg voltam róla győződve, hogy Ő azt imádja. Olyan nagyot nem is tévedtem, vagy csak a ráhatásomnak köszönhető, de az biztos, hogy az elkövetkező években a banán pult alól való beszerzése vált a szüleim elsődleges missziójává. Emlékszem, még a szülinapi és névnapi ajándéka is banán volt, tekintettel az akkori banánárfolyamra, ami az aranyéval vetekedett. A gyümölcs azóta szerencsére bárhol és bármikor beszerezhető, s az ember gatyája sem megy rá, de még mindig rajongása tárgyát képezi, s a gyümölcsös kosárban hivalkodó banánokat azóta sem érinti soha senki... inkább meghagyjuk a Husinak. Ezek után mondanom sem kell, hogy a pudingporokat gyártó cég újdonságának első vásárlói között voltunk. A poros tortákat azonban mindig is kisebb-nagyobb fenntartásokkal kezeltük, így muszáj volt egy homemade változat után nézni. Kis netes kutakodás után végül a Receptvilág honlapján lévő receptre esett a választás (az ott megadott cukor mennyiségét azonban majd' a felére kellett csökkenteni), s bátran állítom, hogy ez a torta kenterbe veri a zacskós tortamixet. Ideális minden alkalomra! Alkalom pedig mindig van... ha nincs, akkor meg keresünk:).

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 250 ml tej
  • 40 g kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, valamint egy tortaformát kivajazunk, belisztezünk.
  2. A tojást habosra keverjük a vajjal, majd beledolgozzuk a tej felét, a cukrot és a kakaóport is.
  3. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd apránként, a maradék tejjel felváltva a tésztához keverjük.
  4. Az így kapott masszát az előkészített formában kisütjük, majd sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A peremétől 1 centiméterre a belső részt kanállal kiszedjük, és szétmorzsoljuk.
  6. A banánokat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk, majd a tortába rendezzük.
  7. A tejszínt felverjük a cukorral és a habfixálóval, a csokit durvára reszeljük, és belekeverjük a habba, amit aztán a banánok tetejére halmozunk.
  8. Kupolát formázunk belőle, majd a tetejére szórjuk a morzsát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 450
elküldve: 4
receptkönyvben: 100
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

beszter

Mióta szakács: 2013.06.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános torta, morzsás torta, morzsás sütemény, kakaós-banános vakondtúrás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!