r
Nosalty Logó

Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajas kekszes-vaníliapudingos desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 1% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliás pudingport elkeverjük a 6 evőkanál cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük. A mikrohullámú sütő legmagasabb fokozatán 6-7 perc alatt sűrű pudingot főzünk, időközben kétszer átkeverjük. (De elkészíthetjük a pudingot a hagyományos tűzhelyen főzős módszerrel is.)
  2. Egy szögletes sütőformát kibélelünk folpackkal, és leteszünk az aljára egy sort a vajas kekszből. Erre pudingot kanalazunk, amit aztán vékonyan megszórunk reszelt csokoládéval. Újra keksz következik, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. A tetejére vajas keksz kerüljön.Ezután fóliával letakarva 1 órára az egészet hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Amikor az 1 óra letelt, a megdermedt desszertet egy lapos tálra vagy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, és a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.
  4. A tasak leírása alapján 2 ek. cukorral és 2,5 dl vízzel elkészítjük a színtelen tortazselét, majd amikor langyosra hűlt, rákanalazzuk a desszert tetejére. Folyassuk körbe az oldalain is. Amikor a zselé már majdnem teljesen kihűlt, a kanál hátuljával visszakenhetjük az oldalakra a tálcára lefolyt zselét, ekkor már nem fog újra lefolyni, és szépen körbe tudjuk vonni vele az egészet.
  5. Alufóliával óvatosan letakarva visszatesszük a hűtőbe, és minimum 2-3 órát még állni hagyjuk. De a legjobb az, ha egy egész éjszakát pihentetjük, és csak másnap szeleteljük fel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21290
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Ajánlom még eperből, málnából, szederből, vagy erdei gyümölcsök keverékéből készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt egy újabb sütés nélküli finomság receptje, melynek alapjául Nyamóka Málnás-kekszes villámsütijét vettem, néhány kisebb módosítással.  Mivel így februárban semmilyen piros bogyós gyümölcsöm nincs itthon, és épp a fagyasztóban sem találtam használhatót, úgy döntöttem, hogy a gyümölcsöt reszelt csokoládéra cserélem a receptben.  Bár ehhez a variációhoz is remekül illett volna az eredeti habtejszínes bevonat, a tetején csokireszelék díszítéssel, én mégis - tovább variálva a recepten - kipróbáltam egy színtelen tortazselé bevonatot helyette. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!