Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadkovászos lebbencstészta Tormától

Vadkovászos lebbencstészta Tormától
Vadkovászos lebbencstészta Tormától
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tésztagyúró napot tartottam tegnap; most a legaktívabban a vadkovászos tésztákkal kísérletezem...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Klasszikus párosítás a bográcsos lebbencslevessel, de pirított dióval bolondított, spenótos-ricottás feltéttel is el tudom képzelni! Vagy... bármilyen pikáns, szószos hússal leöntve; pl boros-mustárszószos, gombás csirkemell cukkinivel, répával, piros kápia paprikacsíkokkal... petrezselyemmel meghintve... játszva a színekkel. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd pihentetjük 30-60 percet (vagy hűtőben egy éjszakát). 0,5 bögre aktív vadkovászt (itt fehér lisztes 'Fecó' kovászom) használunk.
  2. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd pizzavágóval össze-vissza "korcsolyázva", össze-vissza mintákat vagdosunk.
  3. Bő, forró, sós vízben főzzük 1-2 percig forrás után, majd leszűrjük. (Szárítottat tovább!)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

házi gyúrt tészta, kovászos tészta, lebbencstészta házilag

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2014-11-12 05:10

Helllllló Heni :) feltétlen próbáld ki! Kérdezd Valit, ha a gépes nyújtásról van kérdésed ( tudod, ő már többfélét tett az oldalunkra)... Én még mindig kézzel/nyújtófával készítem. Sikeres vadkovászos tésztázást!! Ma is vaditésztát fogunk vacsizni; porrá őrölt szárított shiitake gombával fogom gyúrni!! ÍZES!! Mángold, túró, tejföl, friss chili a tetején...megszórni apróra vágott petrivel :))) jó lesz!!

Wawa
Wawa / Wawa Sun, 2013-04-14 11:41

Érdekes ötlet, de mi a szerepet a gyúrt tésztánák a kovásznak? Vagy azt is keleszted valameddig? Vagy fözés közben megkel valamennyire?

Válaszodat elöre is köszönöm.

Wawa
Wawa / Wawa Thu, 2013-04-18 20:56

Kedves Torma,

Érdekes, amit belinkeltél, több mint 45 éve fözök, de ilyenröl még nem hallottam.

Köszönöm a választ meg a linket is.

Üdv: Wawa

378
finomliszt 0.75 bögre
rétesliszt 0.75 bögre
tojássárgája 2 db
kovász 10 dkg
víz 0.75 dl
1 csipet