Tyúkzsíros grízgaluska
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
659
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
659
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
415
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást alaposan verjük fel a sóval, illetve a kurkumával. Adjuk hozzá a hűtőben jól megdermedt tyúkzsírt. (Én egy kis tálba rakom, hogy minél szilárdabb legyen, mire a galuskát készítem belőle.) Keverjük alaposan össze vele. Végül a búzadarával is kikeverjük. Hagyjuk pihenni 5 percig.
- Egy kislábasban rakjunk fel vizet forrni. Legalább 6 cm magas legyen, hogy a galuskák szépen meg tudjanak fordulni benne maguktól, ahogy főnek.
- Amikor a víz forr, sózzuk, és szaggassuk bele a galuskát egy vízbe mártott kávéskanállal. Minél kevesebbet nyomogatjuk, formázzuk a tésztát, annál hamarabb puhul.
- Főzzük 10 percig fedő nélkül, de nem szabad, hogy nagyon rotyogjon a víz, mert szétfőnek a galuskák. Fedjük le, húzzuk le a tűzről. Hagyjuk állni a forró vízben 10 percig. Ha esetleg nem záródik tökéletesen a fedő, akkor rakjunk rá konyharuhát, hogy ne tudjon megszökni a meleg.
- Nekem egyszer-kétszer már előfordult, hogy máshol vettem a búzadarát, és az nem úgy puhult, ilyenkor tovább hagyom "ázni" a forró vízben lefedve. Előfordulhat, hogy 10-20 perc kell neki az alap 10 perc felett, de előbb-utóbb csak megpuhul. 15 darab lesz belőle.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2869
- Feltöltés dátuma: 2020. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
A grízgaluskát vajjal készítettem, de néha előfordult, hogy furcsa utóíze volt a vajnak. Aztán sertészsírral is kipróbáltam, de azzal is ugyanúgy jártam. A húsleves zsírját, mikor már megdermed a hűtőben, mindig leszedem a tetejéről, mert a férjem úgy is ide-oda tologatja rajta, nem szereti. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha azt a felesleges zsírt használnám a grízgaluskához? Nekem bevált így a recept, mert semmi utóízt nem éreztem ki belőle.