r
Nosalty Logó

Pityer – levesbetét

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Pityer – levesbetét
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 713 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 179 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 713 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egy méretes tálkába ütjük. Sózzuk, majd beletesszük a tejet, és összekeverjük. Ezután tesszük bele a lisztet. Egynemű masszává keverjük, ami kicsit sűrűbb lesz, mint a palacsintatészta.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy kicsi lábaskában, fazékban vagy serpenyőben (én erre a célra, egy 13 cm átmérőjű dupla teflonozású serpenyőt használok). A tojásos masszát egy teáskanál segítségével ide-oda a bő, forró olajba csepegtetjük. Kisebb-nagyobb hólyagocskák keletkeznek, amit nyeles szűrőkanállal elkeverünk, forgatunk. Amikor aranybarna, konyhai papírtörlőre szedjük.
  3. Külön tálkában kínáljuk levesek mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1721
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 02.

Ajánló

A sütőzsiradék az általam használt edényhez van kimérve! Az 1920-as évekbeli recepteskönyv sárguló lapjain lévő utasítás szerint: ... akkor egy lábasba tegyünk zsírt a tűzre, hogy legalább egy jó ujjnyi magasan legyen benne a zsír... ! Ez nyilvánvalóan edényfüggő és eltérhet az általam megadott sütőzsiradék fajtájától és mennyiségétől.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pityer – levesbetét
Lizinka_ 587 recept

A pityer gyerekkorom kedvenc étele volt. Kislányként mindig én készítettem a pityereket a húsleves mellé. Most kis családommal is megszerettettem. Ropogós és különlegesen egyedi ízt ad a levesnek. Ez a recept szintén a nagyon régi családi receptarchívumból való. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.