r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle Samiya konyhájából

Samiya
Túróval töltött zsemle Samiya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

877
Kalória
43g
Fehérje
94g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
168.4g
Víz
201.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
45.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    255 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    168.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 877 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5099.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 1753 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A kiszedett zsemledarabokat tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tehéntúrót, a felvert tojásokat, a porcukrot, pici sót és az egészet alaposan összekeverjük.
  3. A zsemléket megforgatjuk a tejben, ügyelve, hogy mindenhova jusson, majd kivajazott tepsibe tesszük őket. Megtöltjük a túrós töltelékkel, a kalapjukat is megforgatjuk a tejben és ráhelyezzük a zsemlékre.
  4. A sütő középső rácsán megsütjük és forrón megszórjuk még vaníliás cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez is egy régi hagyományos desszert nálunk, amit nagyon szeret az egész család. Régen édesanyám sütötte sokszor, mostmár én is gyakran elkészítem. Egyszerű, gyorsan megvan és nagyon finom! :)

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek