r
Nosalty Logó

Túrós-sajtos rúd 3. - élesztővel

NS
Túrós-sajtos rúd 3. - élesztővel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

519
Kalória
16.4g
Fehérje
31g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
50.4g
Víz
80.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 519 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9281.8 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1667 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    4332 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2831 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2698 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 4146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Az alapanyagokat (a reszelt sajt kivételével) jól összedolgozzuk. A tésztát kilisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk.
  3. A tésztát meghintjük reszelt sajttal, majd összehajtjuk, és újra kinyújtjuk.
  4. A 3 mm vastagra nyújtott tésztát derelyevágóval ujjnyi szélesre vágjuk, majd felvert tojással megkenjük, megszórjuk köménymaggal, és meghintjük reszelt sajttal.
  5. A rudacskákat előmelegített sütőbenmegsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A recept a Délmagyarország Nagy Süteményeskönyv kiadványában szerepel. Egy receptbeküldő olvasó leírása alapján készült. Én már többször megsütöttem. Nagyon egyszerű és finom.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek