Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-sajtos rudak

Rozmaringos-sajtos rudak
Rozmaringos-sajtos rudak
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő borkorcsolya, hisz muszáj inni rá:-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
A sajthoz szándékosan nem írtam, hogy milyen kerüljön bele. Ez tetszés/ lelkiállapot szerint változtatható: több fajta sajttal is készíthetjük, ahogy tettem én is (pl. 10 dkg valami egyszerűbb, reszelni való fajta + 5 dkg parmezán, hogy karaktert adjon a rudaknak). Egyre ügyeljünk ilyenkor: a tésztához adott só mennyiségét a felhasznált sajtok figyelembevételével igazítsuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgép keverőtáljába tesszük az összes hozzávalót, a tej kivételével.
  2. Néhány, megszakított keveréssel morzsás állagúra dolgoztatjuk.
  3. Hozzáadjuk a tejet, és addig járatjuk a masinánkat, míg összeáll tésztabucivá.
  4. Lisztezett felületen 3-4 mm-esre, téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, és belerakosgatjuk a fél centiméter keskenyre felcsíkozott tésztát.
  6. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 581
elküldve: 5
receptkönyvben: 293
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sajtos rudak

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Thu, 2014-03-13 21:14

Hmmmm! Izgin hangzik, ha kinéz egy buli, elkészítem! Amúgy a kókuszzsír vagy a ghee (=tisztított vaj) is egy alternatíva, ha könnyebben gyúrható tésztát akarunk, lágyabb zsiradékkal mindig könnyebb tésztát készíteni.

laha
laha Thu, 2012-01-26 11:43

Sziasztok,

valóban finom, elkészítettem és az előző hozzászóló leírása alapján, én is kacsazsírt használtam.
Egy bajom volt vele, tovább tartott kinyújtani, felvágni, tepsibe rakni, mint meggyúrni és megenni. Egyébként, nagyon finom.

elszakadtapalacsinta
elszakadtapalacsinta / elszakadtapalacsinta Sat, 2011-03-05 17:03

Nagyon finom lett!
A vajat 10 dkg friss (még folyós, de már hideg) kacsazsírral helyettesítettem, így kézzel gyúrva is nagyon hamar összeállt, és még csak nem is volt ragadós. Deszkán még sok lisztet eltüntetett, de könnyű volt dolgozni vele, tényleg percek alatt összedobható (nem is értem, miért nincsenek még itt kommentek :o). Ebből a mennyiségből én 2 nagy tepsinyit kaptam.
Hajrá, hajrá, mindenki süssön ilyet! :)

588
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
sajt 15 dkg
1 tk
tej 2 ek
rozmaring 2 ek