Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogácsa ahogy puszedli készíti

Túrós pogácsa ahogy puszedli készíti
Túrós pogácsa ahogy puszedli készíti
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, (a pihentetést leszámítva) gyors pogácsa.

Igazán frissen finom, de 1-2 napig kosárban, bebugyolálva eláll.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a lisztet, a túrót, a két tojást a sóval, sütőporral jól összegyúrjuk.
  2. A tésztát egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
  3. Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét éles késsel berovátkázzuk.
  4. A pogácsákat megkenjük tojással (egész tojás kikeverve), és meghintjük szezámmaggal. 
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 044
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

puszedli

Mióta szakács: 2011.11.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

magos pogácsa, túrós pogi, lapos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

901
finomliszt 20 dkg
vaj 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
tojás 2 db
2 tk
sütőpor 1 kk
tojás 1 db
szezámmag 1 ek