Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogácsa 7. -legegyszerűbb

Túrós pogácsa 7.  -legegyszerűbb
Túrós pogácsa 7.  -legegyszerűbb
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pogácsa sütés valahogy kimaradt az életemből, de a kisebbik fiam nagy kedvence. Ezért egy egyszerű pogácsa receptet kerestem a neten, ez a recept eredetileg 4 tojással készült, de úgy túl lágy lett, ezért azt másodszorra kihagytam. A fiaim akkor kitalálták, ne csak a tetejére szórjunk magokat, hanem tegyünk a tésztába is, így a nagy magok a tésztába kerültek, a szezámmag pedig a tetejére.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzátesszük a túrót.
  3. Jól összedolgozzuk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 2 cm átmérőjűre kiszaggatjuk (én szoktam bele magokat is tenni, kinyújtom a tésztát, megszórom magokkal, aztán feltekerem, és kinyújtom a megfelelő vastagságúra).
  5. A tetejére tehetünk sajtot, de szezámmagot is.
  6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 77 216
elküldve: 16
receptkönyvben: 623
elkészítve: 23/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Salazsu

Mióta szakács: 2010.08.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

magos-túrós pogácsa

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiz
zsiz Sat, 2013-03-23 14:58

Szuper recept, pofonegyszerű és a gyerkőceim is aktívan részt vettek a szaggatásban. :) Főleg perecet szaggatunk belőle, isteni finom lett. Biztosan elkészítem máskor is! Köszönöm!

Pocimaci81
Pocimaci81 Tue, 2013-01-22 14:38

Szia!

Teljesen kezdőként kérdezem, hogy margarin helyett vajat is használhatok?

zsofi03
zsofi03 Sun, 2012-10-28 13:42

Nagyon jó kis alaprecept! Életem első pogácsáját csináltam meg ebből a receptből és remek lett:) Szóval kezdőknek is ajánlom!

csnoncsi
csnoncsi Sun, 2012-09-30 11:35

Kedves Salazsu!

Arra gondoltam, hogy ma délután meglepem vele a párom. Mennyi ideig kell állni hagyni a hűtőben, hogy megfelelő állagú legyen a tészta,3-4 óra elegendő?

banfizs
MotlaLePula / banfizs Fri, 2012-07-06 14:34

Kedves Salazsu! Nagyon jol hangzik a recept, es csupa jokat irtak rola. Ma vagy holnap mindenkepp megsutom. Nagyon kivancsi vagyok. :-) Koszonom a receptet! Udv: Zsuzsi

madri91
madri / madri91 Thu, 2012-06-28 21:07

én ebbe az adagba teszek 2 tojást, de ezek szerint elhagyható? összeáll anélkül is? amúgy imádjuk ezt a pogit, ma 1kg lisztből sütöttem, és sajtot reszelek rá.

henrieta76
henrieta76 Wed, 2012-02-29 18:13

szia,most sutom a pogit szeretnem megkerdezni milyen a belseje mikor megsul?mert en ugy sutottem ahogy irtag 180fokon es olyan nyersnek tunik a belseje.

salazsu
Salazsu / salazsu Wed, 2012-02-29 20:20

nekem szép aranysárga szokott lenni kívül-belül , de a belseje nem lesz olyan tömör, mint általában a pogácsáké, ha kicsit hűl nem lesz nyers, csak melegen tűnik annak!

László Marietta
László Marietta Sun, 2012-02-26 11:37

köszönöm a receptet, megcsináltam, isteni lett, szépen megemelkedtek és mivel nem macera megcsinálni, így állandó helyet kap nálam a recepted! :)

salazsu
Salazsu / salazsu Wed, 2012-02-08 20:34

Nagyon örülök, hogy mindenkinek sikerült és bevált a recept!
Nálunk is megunhatatlan még mindig nagy kedvenc!

hanyat
hanyat / hanyat Wed, 2012-02-08 19:41

Ez a kedvenc pogim! Ez az 50-50-50 deka nekem is bejött, semmi mást nem igényel a tészta. Nem ragad, egyszerű kezelni. Én mindig RAMAval sütöm, drágább ugyan, de jobb az íze, mint bármi másnak. Mivel mindig időhiányban szenvedek, csak néhány órát szoktam pihentetni, de nem érzékelünk különbséget. Ma is sütöttem sokadszorra, most vízzel kentem le, hogy az egész kömény könnyebben ragadjon rá. Kicsit fakóbb így, mint tojással, de olcsóbb! Ja és megint atom magasra emelkedett a sütőben, mint mindig! :))) Köszi a finom receptet!

alfaniki
alfaniki Mon, 2012-01-02 10:59

Nagyon finom :) igaz csak fél adaggal sütöttem,laposkás is lett picit,bár én nyujtottam tul vékonyra...kiprobaltam tudok e pogit sütni és nem is olyan nagy ördöngősség :D

salazsu
Salazsu / salazsu Wed, 2012-02-29 20:22

ennél egyszerűbb pogi nincs is, tökéletes első próbálkozásnak, a siker garantált! :)

freya34
freya34 Mon, 2011-12-19 09:02

Én még új tag vagyok, nézegettem recepteket.Rátaláltam erre, nekem is meg van.Számtalanszor megsütöttem már és a család imádja.Soha nem lehet annyit sütni, hogy el ne fogyna!!Bátran ajánlom még kezdőknek is, nem lehet elrontani.

ZORICA
ZORICA Sun, 2011-12-18 12:58

A kezdőknek érdemes leírni,hogy a tetejét egy tojással megkenjük sütés előtt.

ZORICA
ZORICA Sun, 2011-12-18 12:41

Én is megsütöttem ma próbából,váltok-e a régi receptemről erre karácsonykor.Nem rossz,de inkább maradok a macerásabb elkészítésűnél.Köszi a receptet!Ha gyorsan,és olcsó kell,ezt fogom készíteni.:-)Kellemes Ünnepeket kívánok!

Gabóca38
Gabóca38 Wed, 2011-10-26 16:35

Szeretném én is kipróbálni ezt a pogi receptet,de nem szeretem, ha csalódok :)
Ahogy olvastam, nincs szükség élesztőre..... Akkor szeretném tudni milyen vastagra nyújtod a szaggatás elött a
tésztát mert Neked a képen szép magasak lettek! A sütőt előmelegítsem és kb. 180C elég a sütéshez?
Jövőhéten lánybuli nálam,remélem addigra megkapom a választ! Köszönöm

salazsu
Salazsu / salazsu Wed, 2011-10-26 21:07

Körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtom, és amikor megformázom, hogy szép egyformák legyenek még egy kicsit magasodik! Előmelegített sütőbe teszem és mostanában 200 fokra, úgy vettem észre így jobban sül!

Anett76
Anett76 Sat, 2011-06-18 17:50

Én is megsütöttem,sajtot szórtam a tetejére.
Isteni lett,így tökéletes.Gyorsan elkészíthető és nagyon finom!!!
Köszönöm:Anett

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2011-05-14 08:13

Így tökéletes a recept, ahogy van! Családi összejövetelre többek között ezt sütöttem meg, 125 db 2 cm-es, szép magas pogácsa lett belőle. Mind elfogyott! Köszönet a receptért. Zsóka néni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 14:08

a kedves anyósom szokott ugyanezzel a recepttel pogit sütni és tényleg nagyon finom, ráadásul még másnap is puha. csak ajánlani tudom.

kovtama
kovtama Wed, 2010-09-08 10:33

Ez a legfinomabb pogácsa, amit eddig sütöttem! Mindenkinek ajánlom:)

dyamexx
dyamexx Tue, 2010-09-07 09:14

Gratulálok Zsu!!! Hétfőre megsütöm a céges névnapozásra!!! :-) kösziii

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 13:08

Én 25 dkg margarinnal és 1-2 tojással szoktam csinálni akkor nem olyan zsiros

salazsu
Salazsu / salazsu Tue, 2010-09-07 06:35

akkor viszont nem kevés az a liszt mennyiség? vagy a hűtőből kivéve már nem lesz annyira ragacsos?
szerintem, ha jó minőségű vajat használok nem lesz zsíros így sem.

salazsu
Salazsu / salazsu Fri, 2010-09-03 10:07

Semmi nem kell bele,én is csodálkoztam rajta, deí gy is tökéletes. a sütőben gyönyörűen felmagasodik! Az eredeti receptben volt 2 tojás, de úgy nyúlós lett a tészta, én másodszorra kihagytam, így pont megfelelően lehet vele dolgozni!

Lidi
Lidi Fri, 2010-09-03 08:34

Üdvözlet4
Ha jól olvasom a receptet,akkor sem tojás sem pedig fújató nem kell bele?
pl:élesztő,sütőpor,szódabikarbóna,szalagáré.......

1605
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 50 dkg
3 tk
tökmag 1 teáskanál
fenyőmag 1 teáskanál
napraforgómag 1 teáskanál
szezámmag 1 ek
sajt 5 dkg