Túrós pogácsa 7. -legegyszerűbb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
1605
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
6417
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
31.5g tehéntúró46 kcal
-
31.5g finomliszt115 kcal
-
31.5g margarin226 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
0.3g tökmag1 kcal
-
0.3g fenyőmag2 kcal
-
0.1g napraforgómag1 kcal
-
0.4g szezámmag3 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
Összesen
405
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 116.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3503.1 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 2130 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1063 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 999 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1605
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.5 g
Zsír
-
Összesen 465.8 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 202 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14012.2 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 893 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 8518 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 520.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4253 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 470 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 3997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3066 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
6417
Kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
405
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg tehéntúró
-
50 dkg finomliszt
-
50 dkg margarin
-
3 tk só
-
1 teáskanál tökmag
-
1 teáskanál fenyőmag
-
1 teáskanál napraforgómag
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
- A lisztet a sóval elkeverjük.
- Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzátesszük a túrót.
- Jól összedolgozzuk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
- Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 2 cm átmérőjűre kiszaggatjuk (én szoktam bele magokat is tenni, kinyújtom a tésztát, megszórom magokkal, aztán feltekerem, és kinyújtom a megfelelő vastagságúra).
- A tetejére tehetünk sajtot, de szezámmagot is.
- A tepsibe sütőpapírt teszünk, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 108423
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
A pogácsa sütés valahogy kimaradt az életemből, de a kisebbik fiam nagy kedvence. Ezért egy egyszerű pogácsa receptet kerestem a neten, ez a recept eredetileg 4 tojással készült, de úgy túl lágy lett, ezért azt másodszorra kihagytam. A fiaim akkor kitalálták, ne csak a tetejére szórjunk magokat, hanem tegyünk a tésztába is, így a nagy magok a tésztába kerültek, a szezámmag pedig a tetejére.
Hozzászólások (25)
Üdvözlet4 Ha jól olvasom a receptet,akkor sem tojás sem pedig fújató nem kell bele? pl:éleszt?,süt?por,szódabikarbóna,szalagáré.......
Semmi nem kell bele,én is csodálkoztam rajta, deí gy is tökéletes. a süt?ben gyönyör?en felmagasodik! Az eredeti receptben volt 2 tojás, de úgy nyúlós lett a tészta, én másodszorra kihagytam, így pont megfelel?en lehet vele dolgozni!
Én 25 dkg margarinnal és 1-2 tojással szoktam csinálni akkor nem olyan zsiros
akkor viszont nem kevés az a liszt mennyiség? vagy a h?t?b?l kivéve már nem lesz annyira ragacsos? szerintem, ha jó min?ség? vajat használok nem lesz zsíros így sem.
Gratulálok Zsu!!! Hétf?re megsütöm a céges névnapozásra!!! :-) kösziii
Ez a legfinomabb pogácsa, amit eddig sütöttem! Mindenkinek ajánlom:)
a kedves anyósom szokott ugyanezzel a recepttel pogit sütni és tényleg nagyon finom, ráadásul még másnap is puha. csak ajánlani tudom.
Így tökéletes a recept, ahogy van! Családi összejövetelre többek között ezt sütöttem meg, 125 db 2 cm-es, szép magas pogácsa lett bel?le. Mind elfogyott! Köszönet a receptért. Zsóka néni.
Én is megsütöttem,sajtot szórtam a tetejére. Isteni lett,így tökéletes.Gyorsan elkészíthet? és nagyon finom!!! Köszönöm:Anett
Szeretném én is kipróbálni ezt a pogi receptet,de nem szeretem, ha csalódok :) Ahogy olvastam, nincs szükség éleszt?re..... Akkor szeretném tudni milyen vastagra nyújtod a szaggatás elött a tésztát mert Neked a képen szép magasak lettek! A süt?t el?melegítsem és kb. 180C elég a sütéshez? Jöv?héten lánybuli nálam,remélem addigra megkapom a választ! Köszönöm
Körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtom, és amikor megformázom, hogy szép egyformák legyenek még egy kicsit magasodik! El?melegített süt?be teszem és mostanában 200 fokra, úgy vettem észre így jobban sül!
Én is megsütöttem ma próbából,váltok-e a régi receptemr?l erre karácsonykor.Nem rossz,de inkább maradok a macerásabb elkészítés?nél.Köszi a receptet!Ha gyorsan,és olcsó kell,ezt fogom készíteni.:-)Kellemes Ünnepeket kívánok!
A kezd?knek érdemes leírni,hogy a tetejét egy tojással megkenjük sütés el?tt.
Én még új tag vagyok, nézegettem recepteket.Rátaláltam erre, nekem is meg van.Számtalanszor megsütöttem már és a család imádja.Soha nem lehet annyit sütni, hogy el ne fogyna!!Bátran ajánlom még kezd?knek is, nem lehet elrontani.
Nagyon finom :) igaz csak fél adaggal sütöttem,laposkás is lett picit,bár én nyujtottam tul vékonyra...kiprobaltam tudok e pogit sütni és nem is olyan nagy ördöng?sség :D
ennél egyszer?bb pogi nincs is, tökéletes els? próbálkozásnak, a siker garantált! :)
Ez a kedvenc pogim! Ez az 50-50-50 deka nekem is bejött, semmi mást nem igényel a tészta. Nem ragad, egyszer? kezelni. Én mindig RAMAval sütöm, drágább ugyan, de jobb az íze, mint bármi másnak. Mivel mindig id?hiányban szenvedek, csak néhány órát szoktam pihentetni, de nem érzékelünk különbséget. Ma is sütöttem sokadszorra, most vízzel kentem le, hogy az egész kömény könnyebben ragadjon rá. Kicsit fakóbb így, mint tojással, de olcsóbb! Ja és megint atom magasra emelkedett a süt?ben, mint mindig! :))) Köszi a finom receptet!
Nagyon örülök, hogy mindenkinek sikerült és bevált a recept! Nálunk is megunhatatlan még mindig nagy kedvenc!