r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 7. -legegyszerűbb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós pogácsa 7.  -legegyszerűbb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1605 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 6417 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3503.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    2130 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1605 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    465.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14012.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    8518 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 6417 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 405 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval elkeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzátesszük a túrót.
  3. Jól összedolgozzuk, és egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
  4. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 2 cm átmérőjűre kiszaggatjuk (én szoktam bele magokat is tenni, kinyújtom a tésztát, megszórom magokkal, aztán feltekerem, és kinyújtom a megfelelő vastagságúra).
  5. A tetejére tehetünk sajtot, de szezámmagot is.
  6. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 108423
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A pogácsa sütés valahogy kimaradt az életemből, de a kisebbik fiam nagy kedvence. Ezért egy egyszerű pogácsa receptet kerestem a neten, ez a recept eredetileg 4 tojással készült, de úgy túl lágy lett, ezért azt másodszorra kihagytam. A fiaim akkor kitalálták, ne csak a tetejére szórjunk magokat, hanem tegyünk a tésztába is, így a nagy magok a tésztába kerültek, a szezámmag pedig a tetejére.

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Üdvözlet4 Ha jól olvasom a receptet,akkor sem tojás sem pedig fújató nem kell bele? pl:éleszt?,süt?por,szódabikarbóna,szalagáré.......

Törölt felhasználó

Semmi nem kell bele,én is csodálkoztam rajta, deí gy is tökéletes. a süt?ben gyönyör?en felmagasodik! Az eredeti receptben volt 2 tojás, de úgy nyúlós lett a tészta, én másodszorra kihagytam, így pont megfelel?en lehet vele dolgozni!

Törölt felhasználó

Én 25 dkg margarinnal és 1-2 tojással szoktam csinálni akkor nem olyan zsiros

Törölt felhasználó

akkor viszont nem kevés az a liszt mennyiség? vagy a h?t?b?l kivéve már nem lesz annyira ragacsos? szerintem, ha jó min?ség? vajat használok nem lesz zsíros így sem.

Törölt felhasználó

Gratulálok Zsu!!! Hétf?re megsütöm a céges névnapozásra!!! :-) kösziii

kovtama

Ez a legfinomabb pogácsa, amit eddig sütöttem! Mindenkinek ajánlom:)

Törölt felhasználó

a kedves anyósom szokott ugyanezzel a recepttel pogit sütni és tényleg nagyon finom, ráadásul még másnap is puha. csak ajánlani tudom.

Gerzsó

Így tökéletes a recept, ahogy van! Családi összejövetelre többek között ezt sütöttem meg, 125 db 2 cm-es, szép magas pogácsa lett bel?le. Mind elfogyott! Köszönet a receptért. Zsóka néni.

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem,sajtot szórtam a tetejére. Isteni lett,így tökéletes.Gyorsan elkészíthet? és nagyon finom!!! Köszönöm:Anett

Törölt felhasználó

Szeretném én is kipróbálni ezt a pogi receptet,de nem szeretem, ha csalódok :) Ahogy olvastam, nincs szükség éleszt?re..... Akkor szeretném tudni milyen vastagra nyújtod a szaggatás elött a tésztát mert Neked a képen szép magasak lettek! A süt?t el?melegítsem és kb. 180C elég a sütéshez? Jöv?héten lánybuli nálam,remélem addigra megkapom a választ! Köszönöm

Törölt felhasználó

Körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtom, és amikor megformázom, hogy szép egyformák legyenek még egy kicsit magasodik! El?melegített süt?be teszem és mostanában 200 fokra, úgy vettem észre így jobban sül!

Törölt felhasználó

Én is megsütöttem ma próbából,váltok-e a régi receptemr?l erre karácsonykor.Nem rossz,de inkább maradok a macerásabb elkészítés?nél.Köszi a receptet!Ha gyorsan,és olcsó kell,ezt fogom készíteni.:-)Kellemes Ünnepeket kívánok!

Törölt felhasználó

A kezd?knek érdemes leírni,hogy a tetejét egy tojással megkenjük sütés el?tt.

Törölt felhasználó

Én még új tag vagyok, nézegettem recepteket.Rátaláltam erre, nekem is meg van.Számtalanszor megsütöttem már és a család imádja.Soha nem lehet annyit sütni, hogy el ne fogyna!!Bátran ajánlom még kezd?knek is, nem lehet elrontani.

Törölt felhasználó

Nagyon finom :) igaz csak fél adaggal sütöttem,laposkás is lett picit,bár én nyujtottam tul vékonyra...kiprobaltam tudok e pogit sütni és nem is olyan nagy ördöng?sség :D

Törölt felhasználó

ennél egyszer?bb pogi nincs is, tökéletes els? próbálkozásnak, a siker garantált! :)

hanyat

Ez a kedvenc pogim! Ez az 50-50-50 deka nekem is bejött, semmi mást nem igényel a tészta. Nem ragad, egyszer? kezelni. Én mindig RAMAval sütöm, drágább ugyan, de jobb az íze, mint bármi másnak. Mivel mindig id?hiányban szenvedek, csak néhány órát szoktam pihentetni, de nem érzékelünk különbséget. Ma is sütöttem sokadszorra, most vízzel kentem le, hogy az egész kömény könnyebben ragadjon rá. Kicsit fakóbb így, mint tojással, de olcsóbb! Ja és megint atom magasra emelkedett a süt?ben, mint mindig! :))) Köszi a finom receptet!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy mindenkinek sikerült és bevált a recept! Nálunk is megunhatatlan még mindig nagy kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek