r
Nosalty Logó

Túrós nudli szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kobra
Túrós nudli szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 4097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 4097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Elkészítés

Hozzávalók a nudlihoz

  1. Meghámozzuk és kockákra vágjuk a burgonyát, sós vízben jó puhára megfőzzük.
  2. Leszűrjük, és krumplinyomón áttörjük. Közben feltesszük a vizet kevés sóval forrni.
  3. Keverőtálba tesszük a krumplit, miután kicsit kihűlt, kissé elsimítjuk, keresztben bejelölve négy részre osztjuk. Az egyik negyedet a másik negyedre tesszük, és az üres negyed helyére kerül a liszt, kissé púposan. (Mérleg helyett így mértek anyáink.) Kis kávéskanál zsírt és kevés sót teszünk hozzá, és összegyúrjuk. A lágy tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm-esre, majd felvágva nudlikat sodrunk belőle, amit kb 2 centisre darabolunk.
  4. A lobogva forró vízben adagonként kifőzzük a nudlikat.
  5. A kifőtt nudlit tálba tesszük, és pici zsírt rakunk rá, óvatosan megrázogatjuk, hogy ne tapadjanak össze. Egy részét félretehetjük a másnapi édes nudlihoz.

Hozzávalók a feltéthez

  1. Közben felkockázzuk a szalonnát, és egy edényben feltesszük sütni. Addig sütjük, míg aranybarna kis pörcök úszkálnak az edényben. Aki nem rajong a mangalica szalonnáért, az nyugodtan készítheti húsos angolszalonnából is.
  2. A juh- és a tehéntúrót összemorzsoljuk, és összekeverjük a nudlival, tálaljuk a tányérokba, az adagok tetejére mindenki ízlése szerint tehet a tejfölből és a kisült szalonnából, sőt az elvetemültebbek némi szalonnazsírral is meglocsolhatják.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6974
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptjének a szilvás gombóc tésztája az alapja, nála mindig a gombóctészta egy részéből készült a túrós nudli. A mennyiségből emberes adag készül, de a csupasz nudlikat másnap akár édesen, prézlivel is feltálalhatjuk. A pici zsír miatt ugyanolyan lágy marad a tészta, mint frissen kifőzve. Én rajongok a szalonnáért, minden formájában, naponta tudom enni. Viszont igazi finomat csak kistermelőtől/háztól érdemes venni. Ez igaz a zsírra is, semmi préselt vacak, hagyományosan kisütöttet kell beszerezni. A különbséget még zongorázni sem kell.

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz

Hozzávalók a feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek