r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Túrós-narancsos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 735 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 735 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7256.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 2934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítés:
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük.
  3. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, és rászórjuk a tojásos krémre.
  4. A tojások fehérjét kihabosítjuk, és belekeverjük a kakaós masszába.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  6. Mikor a tészta megsült, rácsra borítjuk, leszedjük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kettévágjuk.
  7. A krém:
  8. A túrót szitán áttörjük.
  9. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a narancs reszelt héját, a zselatinfixet, és a tojást.
  10. A tejszínt felverjük és a túróhoz adjuk.
  11. A tészta egyik felét visszatesszük a sütőpapíros tepsibe, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrókrémet. Majd ismét megkenjük lekvárral, és rátesszük a tészta másik felét is.
  12. Porcukorral megszórjuk. Majd tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13417
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Ajánló

A tetejére lehet tenni csokimázat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos kocka
Alexandra 42 recept

Valami könnyű túrós édességre vágytunk. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek