r
Nosalty Logó

Túrós linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Túrós linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 4361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.7 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.1 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4361 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a kakaót kimérjük és elkeverjük egymással.
  2. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Kézzel összemorzsoljuk.
  3. Ezután jöhet bele a tojás és a cukor, majd alaposan eldolgozzuk.
  4. Fél órára mehet a hűtőbe, majd szaggatható is. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd téglalapokat vágunk ki belőle.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit kimérjük és elkeverjük.
  2. Kb. fél ek töltelék kerül egy téglalapra, majd egy másik lapot ráteszünk, a szélét pedig villával összenyomjuk, hogy ne nyíljon szét.
  3. Előmelegített sütőben, légkeverésen, 170 fokon kb. 15 percig sütjük.

Máz

  1. A tojásfehérjét felverjük, majd elkeverjük a porcukorral és a keményítővel.
  2. Várjuk meg, amíg a keksz kihűl, majd habzsákba rakjuk, és a képen látható módon csíkokat húzunk a kekszre. A tetejét pedig megszórjuk a csokidarával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6800
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós linzer
Takács Kriszti 133 recept

A fent leírt adagból 20 darab ilyen töltött keksz jött ki.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!