r
Nosalty Logó

Valentin napi szívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Valentin napi szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2096 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 4625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a lisztet, és hozzáadjuk a sütőport, majd az almareszelőn belereszeljük a margarint. Ezeket kézzel alaposan összemorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást (1 egész + 1 sárgáját) is, és jól összedolgozzuk. A tésztához csak annyi tejfölt rakunk, hogy jól gyúrhatóvá váljon.
  2. A tésztát kézzel addig gyúrjuk, míg megfelelő nem lesz az állaga - lehetséges, hogy némi lisztet még használnunk kell e folyamat során. (Én úgyhajtogatom, ahogyana pogácsatésztát szoktam.)
  3. Hűvös helyen pihentetjük fél órát a kész masszát. (Túl hidegre ne rakjuk, mert utánanem lesz nyújtható.)
  4. A meglisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk és egy szív alakú formával kiszaggatjuk. A kicsi szív alakú lyukakat, mivel nem kaptam ilyen formát, én úgy oldottam meg, hogy jól hajlítható műanyagból (pl.: ásványvizes palack, cserpes joghurtos pohár) körülvágtamkb. 1 cm vastagságú csíkot. Ebből levágtam egy rövidebb darabot és csepp formájúváhajtogattam. E formasegítségével csippentettem ki a szivecskék közepét. (Hát nem mondom, elég babra munka, de bárkinek van valami haszálhatóbb ötlete szívesen fogadom!! :) )
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon / 160 fokon készre sütjük (kb. 15 perc).
  6. Miután kiszedtük, várunk, amíg a szívekkihűlnek;csak ezután kenjük meglekvárral, amellyelösszeragasztjuk a sütik alját és tetejét. (Én házi készítésű eperlekvárt használtam, de ez ízlés szerint variálható. )
  7. A sütik nem azonnal fogyaszthatóak, hanem inkább következő nap: addigra a lekvártól megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6006
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Igazából nincsen nagy sztorija... Egy rajzolt képen láttam egy hasonló süteményt, és hazafelé a buszon leírtam/lerajzoltam a kivitelezését. És tudom, hogy valentin nap még igencsak messze van, de ez a recept most volt a fejembe. Mire ideje lenne, addigra elfelejteném...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...