Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerkarika Netty konyhájából

Linzerkarika Netty konyhájából
Linzerkarika Netty konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első linzere és isteni lett! Nagyon könnyű, egy igazi karácsonyi finomság! A sárgabaracklekvárt lehet más ízűvel is helyettesíteni (én azért készítettem sárgabarackkal, mert ez a család kedvence :) ). Jó étvágyat hozzá!!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat, a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk. Linzerkiszúróval szaggatjuk, és sütőpapírra tesszük.
  4. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 10 percig sütjük.
  5. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztjuk. Végül vaníliás porcukrot szitálunk a tetejére.
  6. Dobozban 1 nap alatt megpuhul!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 766
elküldve: 12
receptkönyvben: 145
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Netty

Mióta szakács: 2012.01.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzerkarika, linzerkarika

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illavszky
illavszky Mon, 2013-10-28 15:43

Szia Netty!

holnap fogok először linzit sütni! A lányom 1. szülinapi partijára! Elég béna vagyok! Drukkolj!!! ÉS azt szeretném kérdezni, hány napig jó a süti? köszii!

djabbargabriella
djabbargabriella Wed, 2013-05-22 15:20

Nagyon finom ez a süti.A család kedvence csak az a bibi vele, hogy nálunk legalább 3 adaggal kell csinálni hogy ki tartson egy pár napig. :) :) Köszönöm a receptet!!

klepi
klepi Sat, 2013-05-11 15:14

Gabys köszönöm a tippet, segítséged! Finom lett, máskor is így csinálom!

klepi
klepi Fri, 2013-05-10 13:10

Gabi! Nagyon hálás vagyok ismeretlenül a gyors válaszért! Én nem csináltam így a tésztát, csak szalakáléval és abba kell tej.
Most benn van a hűtőben, kiveszem és úgy csinálok vele mint írtad!!!
Köszönöm, nagyon!!!!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-10 13:41

Nagyon szívesen. De ha eddig hűtötted, hagyd melegedni. Könnyebb lesz. Szorítok Neked:))

klepi
klepi Fri, 2013-05-10 11:32

Én akárhogy akartam összeállítani nem állt össze! Nem kell valamilyen folyadék hozzá? Tej, tejfel stb. A tojás sárgája kevés"folyadék" lett! Itt vagyok már most megfürödve, a sok jó "belepazarolva"! Még így sosem jártam!

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-05-10 12:28

Kedves klepi,
illetéktelenül belekotyogok, de nem kell hozzá folyadék, sem tejföl. Türelmesen gyúrjad, a kezed melegétől a vaj vagy margarin felmelegszik és össze fog állni a tésztád. Bár a 40 dkg. rámát kicsit sokallom, de ez nem érdekes. Én 50 dkg. liszthez 25 dkg. margarint használok és összeáll. Türelemjáték, de sikerülni fog. A könnyebb gyúráshoz ha nagyon ragad majd a tészta csak!!! a tenyered lisztezd be. Sikerülni fog:) Üdv: Gabi

Hencsike
Hencsike Wed, 2013-03-13 14:06

Szia!

Körülbelül mennyi jön ki egy ilyen adagból?
Köszi,Üdv
Heni

Netty0505
Netty / Netty0505 Sun, 2013-03-24 12:02

Szia! Bocsi a késői válaszért! Hát attól függ, hogy mekkora a linzer szaggatód...nekem nagy méretű és így lett belőle 24 db! :)

1061
finomliszt 60 dkg
margarin 40 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 2 tk
sárgabaracklekvár 6 ek