r
Nosalty Logó

Túrós kuglóf 2.- mazsolás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Túrós kuglóf 2.- mazsolás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 658 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3949 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 658 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6130.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    2242 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.6 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3949 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót finom lyukú szűrőn áttörjük.
  2. A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat is.
  3. Csipet sóval és a citromhéjjal fűszerezzük.
  4. Felváltva adagoljuk a masszához a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Végül hozzákeverjük a mazsolát, és gondosan kivajazott-lisztezett kuglófformába simítjuk a masszát.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 56680
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Télen különösen kedvünkre valók a kuglófok: egy csésze forró tea, vagy a reggeli latte macchiato pompás kísérői. Ez a túrós-mazsolás variácó egy tavalyi NLKonyha számból való recept alapján készült.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra! Nutella után jöhet a túró. :-) Imádom a túrós sütiket is, kuglófot pedig még nem sütöttem soha. Ezzel fogom kezdeni a sort. Köszi a recit! Szép napot: Gabi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szerintetek lehet másfélszeresére növelni az adagot? Át tud sülni úgy is?Nagyobb csapatnak csinálnám, és az eredeti mennyiség túl kicsi lenne. Köszönöm el?re is a választ!

focaccina

Szia Petra!Tegnap este megcsinàltam ès tènyleg nagyon finom lett! :) csak annyi hogy nekem kicsit szàraz lett a massza igy hozzà kellett adnom egy kis tejet de az eredmèny igy is tokèletes!!koszi szia

Petra

Bordorka, Biztosan átsül a másfélszeres adag is, ha tovább sütöd. Végezz mindenképpen t?próbát! Focaccina, örülök:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm!!! Egyszer már megsütöttem az eredeti mennyiséget, és isteni lett, ezért próbálkoznék ezzel a recepttel. Szép napot! Bordorka

Törölt felhasználó

Kedves Petra! A múlt héten volt szerencsém hozzájutni egy remek kis kuglófsüt? formához, és ezzel a recepttel avattam fel. Ez egy nagyon jó döntés volt, mert igazán ízletes finomság! :) Még a férjem is lelkesen majszolja, pedig ? elég válogatós sütemények terén. Sajnos nem vettem észre, hogy elfogyott a mazsola, de anélkül is nagyon finom. Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Nekem 20 perc után a 190 fokos h?légkeverésesben majdnem koksz lett. Sebaj, azért ehet? volt, és egyébként nagyon finom, valószín?leg az új süt? átka. Majd legközelebb elég lesz neki 150-160 fok :) Egyébként mintha kicsit s?r? lett volna a tésztája, nem? De amúgy isteni!!! Hamar elfogyott :)

Petra

Sajnos ekkora különbségek lehetnek a süt?k között, résen kell a sütéskor, és figyelni, ha kell, mérsékelni a h?t. Igen, elég s?r? a massza. Még szerencse, hogy így is elfogyott:-).

Törölt felhasználó

Sziasztok, megcsináltam, a gázsüt?t 4-esre melegítettem el? és kicsit visszavettem. Úgy 45 perc kellett, nagyon tuti az illata, alig várom, hogy megkóstolhassam, ha kih?lt.

Törölt felhasználó

Fincsi lett nagyon, bár én graham liszttel , édesít?szerrel és mazsola nélkül csináltam!! Köszi a receptet!

marienkaefer68

Köszönöm a receptet, megsütöttem, kicsi tejet még kellett bele tennem, mert egy picit száraz lett a tészta. Nagyon ízlett mindenkinek a családomban, nagy sikert aratott a recept.

Anzselina

Sziasztok!Elkészítettem ezt a csodás kuglófot! Nagyon szép és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! Anzselina

Törölt felhasználó

Ez a kuglóf nekem csalódás, csupán az illata volt finom, az állaga borzasztó!

Törölt felhasználó

Hát sajnos nekem sem sikerült a kuglóf,nyers maradt ,pedig majd 2 órán át sütöttem,a teteje már tiszta koksz volt:-((,így a kukában landolt.Fehét tönkölylisztb?l készítettem és a süt?formám szilikon volt ,a süt?m hagyományos.Talán ez volt a baj?

Petra

Kedves Timci, Sajnálom, hogy nem sikerült a kuglóf, valami nagyon nem stimmelhetett a tésztával, vagy a süt?vel, mert a 2 órás sütés nagyon sok. Így látatlanba viszont nehéz lenne megmondani az okot. Azért remélem nem vette el a kedved a kuglófoktól a kudarc:). Üdv, Petra

zsuzsik

Kedves Petra, köszönet a receptért, nagyon finom lett a kuglóf :) Én hagyományos süt?ben sütöttem, 170 fokon, 45 percig, és így lett tökéletes. marienkaefer68 javaslatára tettem bele egy kis tejet is, így könnyebben tudtam belesimítani a süt?formába. De azt hiszem, a massza s?r?sége f?ként a túrótól függ, ugye? Hiszen van tömörebb, vizesebb...

Petra

Kedves Zsuzsik, persze, nagy különbség van a túrók állagában, örülök, hogy jól sikerült. Üdv Petra

Törölt felhasználó

Tegnap vettem egy kuglóf formát és ma megsütöttem ezt a sütit. Az biztos, hogy nagyon s?r? a tészta. Akinek hagyományos 20 éves és fokozat nélküli gázsüt?je van, mint pl. nekem ebben a konyhámban, az próbálkozhat.... Én olyan 180 fokon sütöttem 35 percig, de ekkor még félig nyers volt. Innét 10 perc leger?sebb fokozat, na ekkor már jó lett és nyitott süt?ben h?lt. A teteje kicsit megrepedt, de végül is jó lett formailag és ízre sem rossz. Fogom én még ezt sütni! :)

tothrita

Sziasztok! Nekem is több id? kellett, hogy megsüljön, de én inkább alacsonyabb fokozaton (160-170 fok) légkeverésesben sütöttem és letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg. 30 percnél kinyitottam a süt?t és még nyers volt a tészta, de szép nagyra feljött, visszatettem még 20 percre, ezután viszont összeesett :( Én is tettem bele plusz tejet, hogy tudjam adagolni. Az íze jó, de jó tömör lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!