Télen különösen kedvünkre valók a kuglófok: egy csésze forró tea, vagy a reggeli latte macchiato pompás kísérői.
Ez a túrós-mazsolás variácó egy tavalyi NLKonyha számból való recept alapján készült.
Télen különösen kedvünkre valók a kuglófok: egy csésze forró tea, vagy a reggeli latte macchiato pompás kísérői.
Ez a túrós-mazsolás variácó egy tavalyi NLKonyha számból való recept alapján készült.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (24)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Ritkán találkozom ennyire pocsék recepttel :(
A formában 1 órán át sütöttem. Tűpróba után úgy döntöttem jó lesz. Kiszedtem, kihűlt, felvágtam, És puff!!! Nyers a közepe. Rengeteg bele ennyi vaj, tej nélkül meg túl sűrű a massza. Felvágás után szeletekre bontva visszaraktam a sütőbe egy tepsibe. Innentől kedve, a kuglóf már nem is igazán kuglóf. :( Ezután értem csak el az "ehető" állapotot. Szívesen megnézném az elkészítés folyamatát, ugyanezen mennyiségekkel ott, ahol elvileg ez a "kuglóf" tökéletesen elkészül.
Kár érte. Amikor végre elkészült egész finom lett. Csak sajnos nem annyira, hogy megérje a hacacárét. :(
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. október 2-án kiemeltük cikkünkben: A 15 legcsodálatosabb túrókuglóf
Üdvözlettel, NoSalty
Tényleg ennyi vaj kell bele? Szerintem azért nem sül át teljesen (a vaj lefolyik a kuglófforma aljára).
Ettől függetlenül kétszer megcsináltam már és finom, bár igaz, néhol mintha nyers maradt volna :-o :D
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. november 15-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: egy leves és egy saláta
Üdvözlettel, NoSalty
Kár volt vele kínlódnom !
Sziasztok! Nekem is több idő kellett, hogy megsüljön, de én inkább alacsonyabb fokozaton (160-170 fok) légkeverésesben sütöttem és letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg. 30 percnél kinyitottam a sütőt és még nyers volt a tészta, de szép nagyra feljött, visszatettem még 20 percre, ezután viszont összeesett :( Én is tettem bele plusz tejet, hogy tudjam adagolni. Az íze jó, de jó tömör lett.
Tegnap vettem egy kuglóf formát és ma megsütöttem ezt a sütit. Az biztos, hogy nagyon sűrű a tészta. Akinek hagyományos 20 éves és fokozat nélküli gázsütője van, mint pl. nekem ebben a konyhámban, az próbálkozhat.... Én olyan 180 fokon sütöttem 35 percig, de ekkor még félig nyers volt. Innét 10 perc legerősebb fokozat, na ekkor már jó lett és nyitott sütőben hűlt. A teteje kicsit megrepedt, de végül is jó lett formailag és ízre sem rossz. Fogom én még ezt sütni! :)
Kedves Petra,
köszönet a receptért, nagyon finom lett a kuglóf :)
Én hagyományos sütőben sütöttem, 170 fokon, 45 percig, és így lett tökéletes. marienkaefer68 javaslatára tettem bele egy kis tejet is, így könnyebben tudtam belesimítani a sütőformába. De azt hiszem, a massza sűrűsége főként a túrótól függ, ugye? Hiszen van tömörebb, vizesebb...
Kedves Zsuzsik,
persze, nagy különbség van a túrók állagában,
örülök, hogy jól sikerült.
Üdv
Petra
Hát sajnos nekem sem sikerült a kuglóf,nyers maradt ,pedig majd 2 órán át sütöttem,a teteje már tiszta koksz volt:-((,így a kukában landolt.Fehét tönkölylisztből készítettem és a sütőformám szilikon volt ,a sütőm hagyományos.Talán ez volt a baj?
Kedves Timci,
Sajnálom, hogy nem sikerült a kuglóf, valami nagyon nem stimmelhetett a tésztával, vagy a sütővel, mert a 2 órás sütés nagyon sok. Így látatlanba viszont nehéz lenne megmondani az okot.
Azért remélem nem vette el a kedved a kuglófoktól a kudarc:).
Üdv,
Petra
Ez a kuglóf nekem csalódás, csupán az illata volt finom, az állaga borzasztó!
Sziasztok!Elkészítettem ezt a csodás kuglófot! Nagyon szép és nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet! Anzselina
Köszönöm a receptet, megsütöttem, kicsi tejet még kellett bele tennem, mert egy picit száraz lett a tészta. Nagyon ízlett mindenkinek a családomban, nagy sikert aratott a recept.
Fincsi lett nagyon, bár én graham liszttel , édesítőszerrel és mazsola nélkül csináltam!!
Köszi a receptet!
Sziasztok, megcsináltam, a gázsütőt 4-esre melegítettem elő és kicsit visszavettem. Úgy 45 perc kellett, nagyon tuti az illata, alig várom, hogy megkóstolhassam, ha kihűlt.
Nekem 20 perc után a 190 fokos hőlégkeverésesben majdnem koksz lett. Sebaj, azért ehető volt, és egyébként nagyon finom, valószínűleg az új sütő átka. Majd legközelebb elég lesz neki 150-160 fok :)
Egyébként mintha kicsit sűrű lett volna a tésztája, nem?
De amúgy isteni!!! Hamar elfogyott :)
Sajnos ekkora különbségek lehetnek a sütők között, résen kell a sütéskor, és figyelni, ha kell, mérsékelni a hőt. Igen, elég sűrű a massza. Még szerencse, hogy így is elfogyott:-).
Kedves Petra!
A múlt héten volt szerencsém hozzájutni egy remek kis kuglófsütő formához, és ezzel a recepttel avattam fel. Ez egy nagyon jó döntés volt, mert igazán ízletes finomság! :) Még a férjem is lelkesen majszolja, pedig ő elég válogatós sütemények terén. Sajnos nem vettem észre, hogy elfogyott a mazsola, de anélkül is nagyon finom. Köszönöm! :)
Bordorka,
Biztosan átsül a másfélszeres adag is, ha tovább sütöd. Végezz mindenképpen tűpróbát!
Focaccina,
örülök:-)
Köszönöm!!! Egyszer már megsütöttem az eredeti mennyiséget, és isteni lett, ezért próbálkoznék ezzel a recepttel. Szép napot! Bordorka
Szia Petra!Tegnap este megcsinàltam ès tènyleg nagyon finom lett! :) csak annyi hogy nekem kicsit szàraz lett a massza igy hozzà kellett adnom egy kis tejet de az eredmèny igy is tokèletes!!koszi szia
Sziasztok!
Szerintetek lehet másfélszeresére növelni az adagot? Át tud sülni úgy is?Nagyobb csapatnak csinálnám, és az eredeti mennyiség túl kicsi lenne. Köszönöm előre is a választ!
Szia Petra! Nutella után jöhet a túró. :-) Imádom a túrós sütiket is, kuglófot pedig még nem sütöttem soha. Ezzel fogom kezdeni a sort. Köszi a recit! Szép napot: Gabi