r
Nosalty Logó

Túróhabtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Túróhabtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 942 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 228 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.9 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 942 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7523.7 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    1507 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    931 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1750 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 3767 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeverésesben 160 C-on, előmelegítés nélkül sütünk).
  2. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát, majd további két percig keverjük magas fordulaton.
  3. Egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy tojásonként fél percig keverjük, végül apránként hozzáadjuk a túrót, és a pudingport.
  4. A masszát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, kicsit megrázogatjuk-ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön.
  5. Kb. 60 percen át sütjük.
  6. A sütőt kikapcsoljuk, egy konyharuhával kitámasztjuk az ajtaját és további 30 percig bent pihentetjük a tortát.
  7. A tortát hűtőrácsra tesszük, a formában hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és ízlés szerint gyümölccsel, menta-, vagy citromfűlevelekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48100
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 30.

Ajánló

Házi eperlekvárral fokozhatjuk a fokozhatatlant :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hosszú - és igen élvezetes - kísérletsorozat eredményeként ez lett a kedvencünk, a túrótorták kategóriában, ráadásul (a sütési-hűtési időtől eltekintve) gyorsan elkészül és gyakorlatilag lehetetlen elrontani.  

Hozzászólások (16)

Törölt felhasználó

Nem csodálom! Istenien néz ki és biztos nagyon finom! Csak így tovább Modosa :)!

Törölt felhasználó

Senki ezen a kerek vilagon nem foz finomabbat es szebbet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Csodálatos recept, köszönöm! Tökéletesen sikerült, annyira szép aranybarnára sült a teteje, hogy nem is díszítettem semmivel. Nagyon hasonlít a németek Kasekuchen-jére, ami az egyik kedvenc sütim.

modosa

Örülök, aminka, és köszönöm a beszámolót :)

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni,hogy ha a tésztába keverek pl banánt az lehetséges vagy nehéz lesz t?le és nem jön fel?Mert banánnal szeretném valahogyan mixelni.:) Köszönöm

modosa

Kedves Sophie! Nem próbáltam még, gondolom a gyümölcs víztartalmától függ?en változik a tészta min?sége. Kísérletezésre biztatlak, én is ezt tettem, míg meg nem született a várt eredmény. Kíváncsian várom a beszámolódat :) Anikó

Tábori József

Megcsináltam, egyszer?en szuper!! Köszi a receptet.

Mátayné Zsuzsa

A szemnek is gyönyör?ség!Biztos az ízhatás is hasonló.El fogom készíteni.Gratulálok. Zsuzsa

Törölt felhasználó

A férjem szülinapjára sütöttem meg. Igazán mutatós és nagyon fincsi is lett. Kezd?k is bátran belefoghatnak, mert nem nagy ördöng?sség az elkészítése. A díszítés nem sikeredett ilyen szépre, de az íz kárpótólt mindenért.

Törölt felhasználó

Hali! Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire édes. Nem kevés a 15 dkg cukor 75 dkg túróhoz? Nem akarok belekötni, csak nálunk elég édesszájú a népség. Az állagát, vagy egyéb tulajdonságát befolyásolná szerintetek, ha több cukrot raknék bele?

modosa

Szia! Mi mindenben a kevésbé édeset szeretjük, de te nyugodtan próbáld meg többel. Nem hiszem, hogy ez rontaná az állagát, s?t. üdv, Anikó

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ! :) Edina

Adrienn-B.

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy kristálycukrot v. porcukrot használtál, ill. hogy vaj helyett jó a margarin is?

modosa

Szia, én kristálycukrot használok, porcukorral még nem próbáltam, abból biztosan több kell. Ha van kedved, kísérletezd ki, hogy nektek milyen édesen ízlik a legjobban. Én évekkel ezel?tt végleg szám?ztem a háztartásomból a margarint, egyrészt káros élettani hatása, másrészt az íze miatt. Édességeknél ez még sokkal inkább érz?dik. Így, ha engem kérdezel, a válaszom az, hogy NEEEEM, nem jó a margarin! Akkor már inkább disznózsír (csak vicceltem)!

Adrienn-B.

Köszi szépen! Én is teavaj párti vagyok, csak sütéshez szoktam margarint használni, de akkor kipróbálom vajjal. :)

london_niki

Kedves modosa! Eloszor is gratulalok a sutidhez, kiprobaltam es nagyon izlett az egesz csaladnak, meg a libanoni ferjem is istenitette :-))) pedig o nem edes szaju! Csak megjegyzeskent mondanam, h a vaj sokkal egeszsegtelenebb mint a margarin!!! (?!)

modosa

Kedves Niki! Köszönöm a gratulációt, örülök, hogy sikert arattál a f?ztöddel! Ami a vaj kontra margarin ügyet illeti: én nem vagyok dietetikus, sem élelmiszer ipari mérnök, de annak alapján, amit e témában tanultam, illetve olvastam, vitatkoznék veled. http://lifenetwork.hu/lifenetwork/taplalkozastudomany/20100329-vaj-kontra-margarin.html Ez csak egy - általam autentikusnak tartott - tudományos vélemény, de a google segítségével sok ezer témába vágó anyagot találsz, ha el akarnál mélyedni a témában. Az pedig már ízlés kérdése, hogy az ízbeli különbséget ki, hogyan érzi, tolerálja. Én nem szeretem a margarint, így, ha az lenne az egészségesebb, sem használnám, inkább ritkábban "b?nöznék" :) szeretettel, Emma

london_niki

Szia! Koszonom, utana fogok olvasni! En is imadom kulonben a teavajat...mhmm, isteni friss kiflifel, egyik gyerekkori kedvencem!!! 'Bunozni' jo!!! :-)))

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.