Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróhabtorta

Túróhabtorta
Túróhabtorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú - és igen élvezetes - kísérletsorozat eredményeként ez lett a kedvencünk, a túrótorták kategóriában, ráadásul (a sütési-hűtési időtől eltekintve) gyorsan elkészül és gyakorlatilag lehetetlen elrontani.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Házi eperlekvárral fokozhatjuk a fokozhatatlant :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra (légkeverésesben 160 C-on, előmelegítés nélkül sütünk).
  2. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a vaníliát, majd további két percig keverjük magas fordulaton.
  3. Egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy tojásonként fél percig keverjük, végül apránként hozzáadjuk a túrót, és a pudingport.
  4. A masszát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük, kicsit megrázogatjuk-ütögetjük, hogy egyenletesen szétterüljön.
  5. Kb. 60 percen át sütjük.
  6. A sütőt kikapcsoljuk, egy konyharuhával kitámasztjuk az ajtaját és további 30 percig bent pihentetjük a tortát.
  7. A tortát hűtőrácsra tesszük, a formában hagyjuk kihűlni, megszórjuk porcukorral és ízlés szerint gyümölccsel, menta-, vagy citromfűlevelekkel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 615
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás túrótorta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

london_niki
london_niki Mon, 2011-08-08 20:17

Szia!

Koszonom, utana fogok olvasni! En is imadom kulonben a teavajat...mhmm, isteni friss kiflifel, egyik gyerekkori kedvencem!!! 'Bunozni' jo!!! :-)))

modosa
modosa / modosa Sat, 2011-08-06 09:29

Kedves Niki!
Köszönöm a gratulációt, örülök, hogy sikert arattál a főztöddel!
Ami a vaj kontra margarin ügyet illeti: én nem vagyok dietetikus, sem élelmiszer ipari mérnök, de annak alapján, amit e témában tanultam, illetve olvastam, vitatkoznék veled. http://lifenetwork.hu/lifenetwork/taplalkozastudomany/20100329-vaj-kontr...
Ez csak egy - általam autentikusnak tartott - tudományos vélemény, de a google segítségével sok ezer témába vágó anyagot találsz, ha el akarnál mélyedni a témában.
Az pedig már ízlés kérdése, hogy az ízbeli különbséget ki, hogyan érzi, tolerálja. Én nem szeretem a margarint, így, ha az lenne az egészségesebb, sem használnám, inkább ritkábban "bűnöznék" :)
szeretettel, Emma

london_niki
london_niki Fri, 2011-08-05 23:31

Kedves modosa!

Eloszor is gratulalok a sutidhez, kiprobaltam es nagyon izlett az egesz csaladnak, meg a libanoni ferjem is istenitette :-))) pedig o nem edes szaju!
Csak megjegyzeskent mondanam, h a vaj sokkal egeszsegtelenebb mint a margarin!!! (?!)

modosa
modosa / modosa Thu, 2011-06-30 20:36

Szia,
én kristálycukrot használok, porcukorral még nem próbáltam, abból biztosan több kell. Ha van kedved, kísérletezd ki, hogy nektek milyen édesen ízlik a legjobban.
Én évekkel ezelőtt végleg száműztem a háztartásomból a margarint, egyrészt káros élettani hatása, másrészt az íze miatt. Édességeknél ez még sokkal inkább érződik. Így, ha engem kérdezel, a válaszom az, hogy NEEEEM, nem jó a margarin! Akkor már inkább disznózsír (csak vicceltem)!

Adrienn-B.
Adrienn-B. Fri, 2011-07-01 08:01

Köszi szépen! Én is teavaj párti vagyok, csak sütéshez szoktam margarint használni, de akkor kipróbálom vajjal. :)

Adrienn-B.
Adrienn-B. Thu, 2011-06-30 17:07

Szia!
Olyan kérdésem lenne, hogy kristálycukrot v. porcukrot használtál, ill. hogy vaj helyett jó a margarin is?

modosa
modosa / modosa Sat, 2010-10-09 09:32

Szia! Mi mindenben a kevésbé édeset szeretjük, de te nyugodtan próbáld meg többel. Nem hiszem, hogy ez rontaná az állagát, sőt. üdv, Anikó

-EdinA-
-EdinA- Fri, 2010-10-08 23:38

Hali!
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire édes. Nem kevés a 15 dkg cukor 75 dkg túróhoz? Nem akarok belekötni, csak nálunk elég édesszájú a népség. Az állagát, vagy egyéb tulajdonságát befolyásolná szerintetek, ha több cukrot raknék bele?

evuska
evuska Thu, 2010-07-01 22:43

A férjem szülinapjára sütöttem meg. Igazán mutatós és nagyon fincsi is lett. Kezdők is bátran belefoghatnak, mert nem nagy ördöngősség az elkészítése. A díszítés nem sikeredett ilyen szépre, de az íz kárpótólt mindenért.

modosa
modosa / modosa Thu, 2009-09-24 20:35

Kedves Sophie!
Nem próbáltam még, gondolom a gyümölcs víztartalmától függően változik a tészta minősége.
Kísérletezésre biztatlak, én is ezt tettem, míg meg nem született a várt eredmény.
Kíváncsian várom a beszámolódat :)
Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-24 09:58

Szeretném megkérdezni,hogy ha a tésztába keverek pl banánt az lehetséges vagy nehéz lesz tőle és nem jön fel?Mert banánnal szeretném valahogyan mixelni.:) Köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-07-07 12:21

Csodálatos recept, köszönöm! Tökéletesen sikerült, annyira szép aranybarnára sült a teteje, hogy nem is díszítettem semmivel. Nagyon hasonlít a németek Kasekuchen-jére, ami az egyik kedvenc sütim.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-02 15:34

Senki ezen a kerek vilagon nem foz finomabbat es szebbet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-02 12:54

Nem csodálom! Istenien néz ki és biztos nagyon finom! Csak így tovább Modosa :)!

942
vaj 18 dkg
cukor 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 7 db
tehéntúró 750 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
vanília 0.5 db
1 csipet
piros ribizli 8 dkg
menta 0 ízlés szerint
porcukor 3 ek