r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta mascarponéval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
veneszkarolyne73
Áfonyás túrótorta mascarponéval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    285.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5921.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1056.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1524 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 4418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint 2 dl vízben 2 evőkanál porcukorral felfőzzük, félretesszük, hogy még langyos maradjon. A túrót összenyomjuk villával, vagy krumplinyomóval, majd a citrom levét, a mascarponét és a porcukrot is adjuk hozzá, jól kidolgozzuk, hogy szép sima legyen.
  2. A még langyos zselatint kanalanként belekeverjük. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, és óvatosan a túrós masszához keverjük, a torta díszítéshez félrerakunk belőle egy keveset.
  3. Az áfonyát megmossuk, lecsurgatjuk, majd a szép nagy szemeket félretesszük a torta tetejére. A többit óvatosan a krémbe keverjük. A piskótát visszahelyezzük a tortaformába és a masszát ráöntjük, úgy hogy teljesen ellepje a piskótát.
  4. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen a massza. Másnap óvatosan lecsatoljuk a tortaforma keretet, hogy elváljon az oldalától a krém, majd a tetejét ízlés szerint lime-mal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1878
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás túrótorta mascarponéval
veneszkarolyne73 3 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...