adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
519
Kalória
30.9g
Fehérje
38.3g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
119.9g
Víz
95.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
9.7g
Cukor
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
519
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2070
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1294.2 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 119.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
519
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5176.9 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1655 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrát
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 479.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
2070
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.1 g
-
Cink 146 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 113 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 67 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
232
kcal
Elkészítés
- Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük kemény habbá.
- Törjük össze egy tálban a túrót, adjuk hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, csipet sót és a búzadarát.
- Keverjük a habot a túrós masszához és tegyük a hűtőbe pihenni 2 órát.
- Ha letelt a pihenő idő, tegyünk fel vizet (kb. 10 cm magasságig legyen az edényben) forrni, majd amikor lobog, nedves kézzel formázzunk 5-6 cm átmérőjű gombócokat és óvatosan csúsztassuk a vízbe.
- Amíg a gombócok főnek, pirítsuk meg a darált diót egy serpenyőben (olaj nélkül, szárazon).
- Amikor feljönnek a gombócok a víz tetejére főzzük még további 2-3 percig és lecsepegtetve szedjük ki a vízből, majd hempergessük meg a dióban.
- Ízlés szerint tejföllel, porcukorral tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 15 p
Számos jelét tapasztaltam már annak, hogy folyamatosan változik az ízlésem, szerencsére csak az ételek tekintetében. Gyerekkoromban nem lehetett velem megetetni a túrógombócot, azóta eltelt néhány 10 év és ma az egyike a kedvenc ételeimnek. Kicsit kísérleteztem, mivel nem szeretem a pirított morzsát, így pirított darált dióba burkoltam a mesésen puha gombóckákat. Ráadásul Férjecske ötlete alapján a tejfölbe került egy kis áfonya lekvár is. Az eredmény pompázatos lett...