r
Nosalty Logó

Túrógombóc 8. -vajban pirított morzsával és tejföllel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrógombóc 8. -vajban pirított morzsával és tejföllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.5 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1345 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.6 g

Zsír

  • Összesen
    344.8 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16317.9 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    3285 mg
  • Nátrium
    6011 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    253 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 5372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.1 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, fedővel letakarjuk.
  2. A túrót szitán áttörjük.
  3. Keverőtálba tesszük, és pontosan kimérjük a darát, majd hozzáadjuk.
  4. Beletesszük a sót, vaníliát, és a tojások sárgáját.
  5. Jól kikeverjük.
  6. A tojásfehérjét habbá verjük, és a túrómasszához keverjük.
  7. Az összekevert masszát hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél órát pihentetjük.
  8. Sós, forrásban levő vízbe rakjuk a vizes kézzel formázott gombócokat.
  9. Óvatosan megkeverjük, és ha feljönnek a víz tetejére, akkor a főzést befejezzük.
  10. Ha azonnal tálaljuk, szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a morzsában.
  11. Tejföllel meglocsoljuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21407
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Desszertnek, de akár második fogásnak is adható. Tejföl helyett kínálhatjuk különböző gyümölcsöntetekkel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó túrógombócot nehéz készíteni. Különösen figyeljünk az anyagok pontos mérésére. Ha a túró vizes, 2-3 dkg-mal több darát tegyünk. Ha a túrónk száraz, akkor kevesebbet adjunk hozzá. Ne röstelljünk próbafőzést végezni a gombóccal, mert akkor nem ér bennünket meglepetés, ha netalántán szétfő a gombócunk. A fáradozást a végeredmény kárpótolja. Fogyaszthatjuk cukorral, édesen, de aki a sósat szereti, azzal is nyugodtan eheti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek