Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túró mousse vaníliás eperrel

Túró mousse vaníliás eperrel
Túró mousse vaníliás eperrel
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha az eper nem elég édes, édesítsük a pürésített epret ízlés szerint cukorral vagy eperlekvárral. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojások sárgáját 90 g cukorral és a túróval elkeverjük.
  3. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk kb. 2 ek krémet, majd a maradék krémhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A zselésedő krémhez keverjük először a tejszínt, majd a fehérjehabot. Elosztjuk 4 pohárba, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Az epret megmossuk, apróra vágjuk. 250 g epret botmixerrel pürésítünk, majd sűrű szitán átpasszírozzuk. A maradék epret a vaníliával az eperszószhoz keverjük. Tálalás előtt elosztjuk a mousse-ra.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túró mousse, tejszínes túróhab eperrel, tejszínes-vaníliás túróhab eperrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

472
lapzselatin 3 db
tojás 2 db
cukor 170 g
tehéntúró 250 g
habtejszín 200 g
eper 400 g
vanília 1 db
víz 0.5 dl