r
Nosalty Logó

Túró alapú pizza

NS
Túró alapú pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

feltét

281
Kalória
19.3g
Fehérje
32.4g
Szénhidrát
8.4g
Zsír
99.8g
Víz
20.5g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

feltét

Összesen 281 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

feltét

Összesen 1685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

tészta

feltét

Összesen 90 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7670 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 281 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2987.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    598.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46022 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2488 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit keverjük össze.
  2. Hagyjuk állni legalább 10 percig.
  3. Miután pihent, egy szilikonos sütőlapra simítjuk a tésztát, körülbelül 1 ujjnyi vastagságúra.
  4. Előmelegített sütőben körülbelül 10-15 percig sütjük, majd az általunk választott pizzaszósszal (én sűrített paradicsomot és pizza fűszerkeveréket kevertem össze) megkenjük, és megpakoljuk feltéttel.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és további körülbelül 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A diétám során nagyon sok olyan ételt hiányolok, amiket már egy ideje nem fogyasztok. Ez a "pizzatészta-alap" teljesen enyhíti a pizza utáni vágyamat, mert nem csak, hogy nem lehet érezni a túró ízét, de jól vágható, remek az állaga és még finom is. Én zsírszegény, laktózmentes túróból készítem, aminek krémes állaga van. Zabpehelyliszt helyett apró szemű zabpehellyel is jól működik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...