r
Nosalty Logó

Tükörtojás-kosárka

Vargamóni
Tükörtojás-kosárka
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

686
Kalória
28g
Fehérje
37.9g
Szénhidrát
45.9g
Zsír
180.7g
Víz
435.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 686 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1373 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk kis kockákra a sonkát vagy bacont. Süssük pirosra egy serpenyőben.
  2. A serpenyőből szedjük ki a sonkát, tegyük félre, és ugyanebben a serpenyőben kevés olajon karamellizáljuk a hagymát. Akkor jó, ha szép barna (de nem égett!) és édes. Legyünk türelmesek, mert nem dinsztelt hagymára van szükségünk. Ha kész, tekerjünk rá egy kevés frissen őrölt borsot, és tegyük félre. (Ha a sonka vagy szalonna elég sós, nem kell sózni.)
  3. 4 szufléformát vagy egy muffintepsi mélyedéseit alaposan kenjük ki olajjal vagy vajjal.
  4. A rétestésztát vágjuk 4 felé. (Ha van türelmünk, a tésztákat egyenként megkenhetjük olvasztott vajjal vagy olajjal.)
  5. A tésztákkal béleljük ki a formákat. Kanalazzunk a fészkekbe egy-egy adag hagymát, majd sonkát. A tetejükre egy-egy tojást helyezzünk óvatosan. (Ezt először egy kis pohárba üssük fel, így könnyebb lesz.)
  6. Előmelegített sütőben kb. 10 percig süssük. Akkor jó, ha a fehérje már megszilárdult, de a tojássárgája még éppen folyós. (Ha muffintepsiben készítjük, az üres mélyedésekbe töltsünk vizet, hogy a forma ne menjen tönkre.)
  7. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Unatkozott a mélyhűtőmben egy kevés réteslap. A TV-Paprika Magazin receptje így épp kapóra jött. Ez a klasszikus ham and eggs elegáns változata.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...