Tripla gesztenyés torta Beától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gesztenyés keksztekercs
-
42g kekszmorzsa175 kcal
-
2 kcal
-
3 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
14 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g porcukor32 kcal
Kakaós piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Gesztenyés töltelék
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
19 kcal
-
4 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
3 kcal
-
42g háztartási keksz175 kcal
Gesztenyés krém
-
84 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
1g porcukor2 kcal
Csokimáz a tetejére
-
3g méz8 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
10 kcal
Torta összeállítása
-
14 kcal
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gesztenyés keksztekercs
-
500g kekszmorzsa2095 kcal
-
18 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
167 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Kakaós piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Gesztenyés töltelék
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
222 kcal
-
46 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g háztartási keksz2095 kcal
Gesztenyés krém
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Csokimáz a tetejére
-
30g méz91 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
126 kcal
Torta összeállítása
-
167 kcal
Összesen
10777
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
Gesztenyés keksztekercs
-
12.8g kekszmorzsa54 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
-
5.1g tej3 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
6.4g gesztenyemassza11 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
Kakaós piskóta
-
8.5g tojás11 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Gesztenyés töltelék
-
6.4g gesztenyemassza11 kcal
-
6 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
7.7g tej4 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
12.8g háztartási keksz54 kcal
Gesztenyés krém
-
10.2g növényi habtejszín26 kcal
-
6.4g gesztenyemassza11 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
Csokimáz a tetejére
-
0.8g méz2 kcal
-
1.5g étcsokoládé8 kcal
-
1.3g növényi habtejszín3 kcal
Torta összeállítása
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
Összesen
274
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 538.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.8 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
899
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.8 g
Zsír
-
Összesen 314 g
-
Telített zsírsav 208 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6461 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 4035 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1773.1 g
-
Cukor 766 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1500 micro
Összesen
10777
kcal
- 7% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Gesztenyés keksztekercs
-
50 dkg kekszmorzsa
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
25 dkg gesztenyemassza
-
10 dkg vaj
Kakaós piskóta
-
6 csapott ek porcukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál sütőpor
Gesztenyés töltelék
-
25 dkg gesztenyemassza
-
4 ek sárgabaracklekvár
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
Gesztenyés krém
-
4 dl növényi habtejszín
-
25 dkg gesztenyemassza
Csokimáz a tetejére
-
15 ml méz
-
60 g étcsokoládé
-
0.5 dl növényi habtejszín
Torta összeállítása
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Gesztenyés keksztekercs
- A gesztenyemassza, a vaj és a 10 dkg porcukor kivételével a többi hozzávalóból jól sodorható tésztát gyúrunk.
- A tésztát kétfelé vesszük, és két szilikonos sütőpapír között 6-8 mm vastagságú téglalap alakra sodorjuk.
- A töltelékhez először a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük, hogy jó habos töltelékünk legyen.
- Megkenjük a kisodort lapokat a töltelékkel, majd a szilikonos sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
- Egy tálcára helyezzük a tekercseket, és hűtőszekrénybe tesszük. Ezt a hozzávalót már érdemes előző nap elkészíteni, hogy a habos töltelék visszaszilárduljon. Azonban ha aznap készítjük, mint a tortát, akkor fagyasztószekrénybe tesszük a tekercseket, hogy visszakeményedjenek a rudak. A tekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk.
Kakaós piskóta
- Az adagokat megfelezzük, és 2 darab 3 tojásos kakaós piskótát készítünk az alábbiak szerint.
- 3 tojásfehérjét elkezdünk felverni, majd lassan hozzátesszük a porcukrot és egyesével a tojások sárgáját.
- Egy kis tálba kimérjük a 2 evőkanál lisztet (én most Dia Wellnes csökkentett ch piskóta liszttel készítettem), az 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport és az 1 teáskanál sütőport. Amikor a tojásos massza kellőképpen habos, a legkisebb fokozaton vagy egy spatula segítségével belekeverjük az átszitált lisztes keveréket. Egy 23 cm-es tortaformában, sütőpapírral az aljában sütjük meg a piskótánkat.
- A maradék alapanyagunkból még egy 3 tojásos piskótát sütünk az előzőek szerint. Én jobban szeretem külön sütni a lapokat, mert soha nem sikerül egyforma vastagságúra vágni a 6 tojásos piskótát. Azonban, ha valaki ebben profi, akkor egy keveréssel és egy sütéssel elkészítheti a piskótát.
- A lapokat kihűtjük.
Gesztenyés töltelék
- A háztartási keksz kivételével egy nagyobb tálba egyneművé keverünk minden összetevőt.
- Ebbe keverjük bele az összetört háztartási kekszet. Jól elkeverjük, hogy a kekszeket minden oldalról bevonja a massza. Marad egy kis folyós része, de mire a torta összeállításához érünk, nagyjából a keksz ezt is felszívja.
- Félretesszük a gesztenyés töltelékünket.
Gesztenyés krém
- A növényi tejszínt nagy fokozaton felverjük. Ha valaki édesebben szereti, tehet bele egy evőkanál porcukrot (vagy még többet), de alapjában a Hulala habtejszín édes ízű. Érdemes kóstolni.
- Ha már kemény a tejszín, beletördeljük a gesztenyemasszát, és egyneművé keverjük.
Csokimáz a tetejére
- Az alapanyagokat gőz felett sűrűre főzzük, és visszahűtjük langyosra.
- Ez nem egy merev, kemény csokimáz, hanem kicsit maszatos. Egyébként a Sacher-torta bevonójának használom ezt a mázat.
Torta összeállítása
- Egy tálcára vagy tepsibe szilikonos sütőpapírt helyezünk, és erre állítjuk össze a tortát.
- Alulra kerül az egyik kakaós piskóta, melyet nagyon vékonyan megkenünk sárgabaracklekvárral. Majd egy tortagyűrűt helyezünk a piskóta köré, a piskóta méretéhez igazítva.
- Erre a gesztenyés krém harmad részét kenjük rá, majd a gesztenyés tölteléket. A gesztenyés tölteléket több fázisban rakjuk rá, és egy kanál segítségével szorosra lapogatjuk a tölteléket, hogy a kekszdarabok között ne maradjon levegő.
- A gesztenyés töltelék tetejére tesszük a tejszínes-gesztenyés krém szintén egyharmad részét.
- A második kakaós piskóta egyik felét szintén vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, és a lekvárral lefelé ráfordítjuk a krémre.
- Ezután óvatosan leemeljük a tortagyűrűt, melyet alaposan elmosunk és megszárítunk.
- A torta oldalát megkenjük a maradék tejszínes gesztenyekrémmel (hagyjunk annyit, ami a tetejére teszünk). Ha soknak tartjuk, akkor hagyhatunk díszítésnek belőle, vagy egyszerűen elnyalogatjuk.
- AZ 1 cm-re szeletelt keksztekerccsel körberakjuk a torta oldalát. Majd ezután ismét visszahelyezzük a tortagyűrűt a torta köré, és szorosra állítjuk, hogy a tekercsek jól rátapadjanak a tortára. Vigyázzunk, hogy a tortagyűrű szabad vége ne vágjon bele a keksztekercsbe. (Nekem sikerült egy kicsit elcsúfítani ezzel, de tálalás előtt egy kés segítségével elsimogattam.)
- A torta tetejét szintén megkenjük nagyon vékonyan sárgabaracklekvárral, majd egy kisebb mennyiségű tejszínes-gesztenyés krémmel. Ezután a félig visszahűtött csokimázat kanalanként rátesszük a torta tetejére. Hagyjuk kicsit szilárdulni.
- A keksztekercsből levágott szeletekkel és a megmaradt gesztenyés-tejszínes krémmel cifrázhatjuk a torta tetejét. (Tehetünk rá akár bonbon-darabokat, csokiforgácsot, esetlegesen gesztenyeszíveket, gesztenyegolyókat. Mindenki fantáziája szerint alkothat.)
- A tortát érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy a háztartási keksz teljesen megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor áttesszük egy tortakartonra vagy egy tortacsipkével ellátott tortatálra.
- A hosszú leírás és a sok hozzávaló ne ijesszen el senkit sem a torta elkészítésétől. Mivel én mindent ch csökkentett piskótaliszttel és édesítővel készítettem, így nyugodt lelkiismerettel fogyaszthattuk a barátaimmal. Azonban a tejszínes-gesztenyés ételeket célszerű 1-2 nap alatt elfogyasztani, mert sajnos hamar megsavanyodik, és kár lenne ebből még egy kis szeletet is eldobni. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 18865
- Feltöltés dátuma: 2018. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17514 recept
Barátnőm kérésére gesztenyetorta készült a születésnapjára, amit szilveszterkor ünnepeltünk meg. Kellemest a hasznossal.