r
Nosalty Logó

Tripla gesztenyés torta Beától

NS
Tripla gesztenyés torta Beától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

899
Kalória
15.5g
Fehérje
147.8g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
25.8g
Víz
109.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
63.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 10777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Gesztenyés keksztekercs

Kakaós piskóta

Gesztenyés töltelék

Gesztenyés krém

Csokimáz a tetejére

Torta összeállítása

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.8 g

Zsír

  • Összesen
    314 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6461 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    4035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1773.1 g
  • Cukor
    766 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 10777 kcal
  • 7% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Gesztenyés keksztekercs

  1. A gesztenyemassza, a vaj és a 10 dkg porcukor kivételével a többi hozzávalóból jól sodorható tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát kétfelé vesszük, és két szilikonos sütőpapír között 6-8 mm vastagságú téglalap alakra sodorjuk.
  3. A töltelékhez először a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a gesztenyemasszát is belekeverjük, hogy jó habos töltelékünk legyen.
  4. Megkenjük a kisodort lapokat a töltelékkel, majd a szilikonos sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük.
  5. Egy tálcára helyezzük a tekercseket, és hűtőszekrénybe tesszük. Ezt a hozzávalót már érdemes előző nap elkészíteni, hogy a habos töltelék visszaszilárduljon. Azonban ha aznap készítjük, mint a tortát, akkor fagyasztószekrénybe tesszük a tekercseket, hogy visszakeményedjenek a rudak. A tekercsből 1 cm-es szeleteket vágunk.

Kakaós piskóta

  1. Az adagokat megfelezzük, és 2 darab 3 tojásos kakaós piskótát készítünk az alábbiak szerint.
  2. 3 tojásfehérjét elkezdünk felverni, majd lassan hozzátesszük a porcukrot és egyesével a tojások sárgáját.
  3. Egy kis tálba kimérjük a 2 evőkanál lisztet (én most Dia Wellnes csökkentett ch piskóta liszttel készítettem), az 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport és az 1 teáskanál sütőport. Amikor a tojásos massza kellőképpen habos, a legkisebb fokozaton vagy egy spatula segítségével belekeverjük az átszitált lisztes keveréket. Egy 23 cm-es tortaformában, sütőpapírral az aljában sütjük meg a piskótánkat.
  4. A maradék alapanyagunkból még egy 3 tojásos piskótát sütünk az előzőek szerint. Én jobban szeretem külön sütni a lapokat, mert soha nem sikerül egyforma vastagságúra vágni a 6 tojásos piskótát. Azonban, ha valaki ebben profi, akkor egy keveréssel és egy sütéssel elkészítheti a piskótát.
  5. A lapokat kihűtjük.

Gesztenyés töltelék

  1. A háztartási keksz kivételével egy nagyobb tálba egyneművé keverünk minden összetevőt.
  2. Ebbe keverjük bele az összetört háztartási kekszet. Jól elkeverjük, hogy a kekszeket minden oldalról bevonja a massza. Marad egy kis folyós része, de mire a torta összeállításához érünk, nagyjából a keksz ezt is felszívja.
  3. Félretesszük a gesztenyés töltelékünket.

Gesztenyés krém

  1. A növényi tejszínt nagy fokozaton felverjük. Ha valaki édesebben szereti, tehet bele egy evőkanál porcukrot (vagy még többet), de alapjában a Hulala habtejszín édes ízű. Érdemes kóstolni.
  2. Ha már kemény a tejszín, beletördeljük a gesztenyemasszát, és egyneművé keverjük.

Csokimáz a tetejére

  1. Az alapanyagokat gőz felett sűrűre főzzük, és visszahűtjük langyosra.
  2. Ez nem egy merev, kemény csokimáz, hanem kicsit maszatos. Egyébként a Sacher-torta bevonójának használom ezt a mázat.

Torta összeállítása

  1. Egy tálcára vagy tepsibe szilikonos sütőpapírt helyezünk, és erre állítjuk össze a tortát.
  2. Alulra kerül az egyik kakaós piskóta, melyet nagyon vékonyan megkenünk sárgabaracklekvárral. Majd egy tortagyűrűt helyezünk a piskóta köré, a piskóta méretéhez igazítva.
  3. Erre a gesztenyés krém harmad részét kenjük rá, majd a gesztenyés tölteléket. A gesztenyés tölteléket több fázisban rakjuk rá, és egy kanál segítségével szorosra lapogatjuk a tölteléket, hogy a kekszdarabok között ne maradjon levegő.
  4. A gesztenyés töltelék tetejére tesszük a tejszínes-gesztenyés krém szintén egyharmad részét.
  5. A második kakaós piskóta egyik felét szintén vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral, és a lekvárral lefelé ráfordítjuk a krémre.
  6. Ezután óvatosan leemeljük a tortagyűrűt, melyet alaposan elmosunk és megszárítunk.
  7. A torta oldalát megkenjük a maradék tejszínes gesztenyekrémmel (hagyjunk annyit, ami a tetejére teszünk). Ha soknak tartjuk, akkor hagyhatunk díszítésnek belőle, vagy egyszerűen elnyalogatjuk.
  8. AZ 1 cm-re szeletelt keksztekerccsel körberakjuk a torta oldalát. Majd ezután ismét visszahelyezzük a tortagyűrűt a torta köré, és szorosra állítjuk, hogy a tekercsek jól rátapadjanak a tortára. Vigyázzunk, hogy a tortagyűrű szabad vége ne vágjon bele a keksztekercsbe. (Nekem sikerült egy kicsit elcsúfítani ezzel, de tálalás előtt egy kés segítségével elsimogattam.)
  9. A torta tetejét szintén megkenjük nagyon vékonyan sárgabaracklekvárral, majd egy kisebb mennyiségű tejszínes-gesztenyés krémmel. Ezután a félig visszahűtött csokimázat kanalanként rátesszük a torta tetejére. Hagyjuk kicsit szilárdulni.
  10. A keksztekercsből levágott szeletekkel és a megmaradt gesztenyés-tejszínes krémmel cifrázhatjuk a torta tetejét. (Tehetünk rá akár bonbon-darabokat, csokiforgácsot, esetlegesen gesztenyeszíveket, gesztenyegolyókat. Mindenki fantáziája szerint alkothat.)
  11. A tortát érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy a háztartási keksz teljesen megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
  12. Tálaláskor áttesszük egy tortakartonra vagy egy tortacsipkével ellátott tortatálra.
  13. A hosszú leírás és a sok hozzávaló ne ijesszen el senkit sem a torta elkészítésétől. Mivel én mindent ch csökkentett piskótaliszttel és édesítővel készítettem, így nyugodt lelkiismerettel fogyaszthattuk a barátaimmal. Azonban a tejszínes-gesztenyés ételeket célszerű 1-2 nap alatt elfogyasztani, mert sajnos hamar megsavanyodik, és kár lenne ebből még egy kis szeletet is eldobni. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23

Barátnőm kérésére gesztenyetorta készült a születésnapjára, amit szilveszterkor ünnepeltünk meg. Kellemest a hasznossal.

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek