Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tripla csokoládés torta

Tripla csokoládés torta
Tripla csokoládés torta
145 perc / előkészület: 100 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta egyáltalán nem édes, csak a csokoládé kellemes fanyarságát érezzük benne. Tésztája pedig könnyed, finom. Elkészítése sokáig tart, de megéri, hisz az íze kárpótol mindenért.

A leírásban a hozzávalók két adag piskótára vonatkoznak, melyhez a krém és a bevonat épp elég.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy adag piskótához szétválasztunk 6 tojást.
  2. A fehérjét elkezdjük felverni a porcukor felével (60g), majd amikor fehéredik, akkor hozzáadjuk a porcukor másik felét is (60g).
  3. A 6 tojássárgáját habosra keverjük.
  4. Összeöntjük a fehérjés habot és a felvert tojássárgáját, majd beleszitáljuk a kakaóporral (20g/adag) elkevert lisztet( 100g/adag), majd az egészet óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tortaformában (22 cm) sütjük, 160 fokon 45 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Ha megsült, még egy piskótát kell sütni, az lesz az emelet.

Krém

  1. Megfőzzük a (ét)csokoládés pudingot 7 dl tejjel, majd kihűtjük. Aki szeretne adhat hozzá 3 evőkanál cukrot is, így édesebb lesz.
  2. A tejszínt habbá verjük.
  3. Majd a kihűtött pudingot és a felvert tejszínhabot robotéppel összedolgozzuk, átkeverjük.

Bevonat

  1. Feltesszük egy lábasban melegedni a tejszínt. Addig forraljuk, amíg a széle gyöngyözni nem kezd. (Nem kell teljesen felforralni!)
  2. Amíg a tejszín melegszik, addig apróra vágjuk az étcsokoládét, majd egy keverőtálba tesszük.
  3. A felmelegített tejszínt ráöntjük a csokoládéra és hagyjuk állni 5 percet.
  4. Az 5 perc állás után kézi habverővel összeforgatjuk a csokoládét a tejszínnel. Miután kihűlt, fel is használható.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótákat felvágjuk két részre.
  2. Megtöltjük a lapokat pudingos-tejszínes krémmel, ügyelve arra, hogy a krémet egyenletesen eloszlassuk a tésztán.
  3. A tészta oldalát a és tetejét az étcsokoládés bevonattal burkoljuk be, először vékonyan, majd hűtés után még egy vékony rétegben.
  4. Díszíthetjük tejszínhabbal és különböző csokoládékkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamari9559

Mióta szakács: 2017.06.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

870
tojás 12 db
finomliszt 200 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
porcukor 240 g
tej 7 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 400 g
habtejszín 200 ml