r
Nosalty Logó

Török bulgur

Rebeka's Home
Török bulgur
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

507
Kalória
17.5g
Fehérje
107.3g
Szénhidrát
4.6g
Zsír
269.8g
Víz
-
Koleszterin
18.1g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3249 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1285 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    321.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    809.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9748 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 1521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    803 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. Először is pucoljuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel.
  2. Majd mossuk meg a paradicsomokat, és kockázzuk fel.
  3. A nagy szemű bulgurt is öblítsük le, mielőtt az edénybe tennénk.
  4. Ezzel már elő is készíttettünk mindent, kezdhetjük a főzést!
  5. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olívaolajon kb. 8-10 perc alatt. Majd adjuk hozzá a paradicsomot és pirítsuk kb. 4 percig, míg meg nem puhul.
  6. 4 perc után hozzáadjuk a leöblített bulgurt és a sűrített paradicsomot. Keverjük el alaposan majd pirítsuk 2 percig, hogy jó legyen az aromája. Ezalatt forraljunk vízmelegítőben vizet, majd adjunk hozzá 2 bögrével (bögre = 2dl, használjuk ugyanazt a bögrét, amivel kimértük a bulgurt)és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  7. Vegyük kis lángra a gáztűzhelyet és fedjük le fedővel az edényünket. Kb. 15 perc után a víz elpárolog, ilyenkor általában még nem puha, így még egy fél bögre vizet adjunk hozzá (egy kis extra só sem árt ebben a fázisban😉 )és puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Legelső személyes találkozásom a bulgurral egy grillházban volt. Nem tudtam, mi van a tányérban, de nagyon ízlett! Ajánlom, ha nagyon rizses vagy, mert egészségesebb!:) Főételként is remek, zöldségekkel párosítva. Tálaláshoz egy kompótos tálkát használtam egy csepp olívaolajjal kikenve, hogy ne ragadjon bele. A következő linken elérheted a hozzá tartozó videót a YouTube csatornámon! 👇👩‍🍳🥣😍 https://youtu.be/pzgFMj0J174

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek